מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרם הגנהנילי06/05/2010
יש לי רוזציאה. כל הזמן כשאני מורחת קרם הגנה בקיץ קצת מעקצץ לי. ניסיתי כמעט את כל הסוגים של קרם הגנה והתופעה תמיד זהה. מה כדאי לעשות? האם לוותר על קרם הגנה ? האם יש אולי סוג מיוחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נילי
09/05/2010ברוכה הבאה לפורום!
ההיחשפות לשמש ולחום מחמירה את הרוזציאה,
קרם ההגנה לא ממש מגן מפני הנזקים בעקבות היחשפות מוגזמת לשמש ולחום במקרה של רוזציאה.
אבל אם בוחרים להיחשף לשמש אז עדיף קרם הגנה 15 ללא אלכוהול וריחות ושיהייה היפואלרגני.
אם הקרם גורם לעיקצוצים עדיף להפסיק.
כשאני נחשפת לשמש (ממש מעט, רק כמעבר ממקום מקורה למקום אחר או לרכב) אני שמה מייקאפ עם קרם הגנה היפואלרגני , אין לי עיקצוצים (גם אני ניסיתי לשים קרם הגנה והמייקאפ היה הפתרון המועדף עלי).
חשוב כשבוחרים מוצרי קוסמטיקה, שיהיו היפואלרגניים. (למרות שלא תמיד זה אומר שהעור לא יהיה רגיש לאיזה שהוא חומר במוצר... כבר קרה לי עם סומק היפואלרגני שגרם לי לעיקצוצים...) פשוט לנסות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרם הגנה
יפית כהן11/05/2010נילי שלום,
ברצוני לציין מס' עובדות חשובות, בנוגע לשימוש במקדמי הגנה לכל מי שאובחן כחולה ברוזצאה:
ראשית, לגבי העיקצוצים. קרמים רבים מכילים כימיקלים המגרים מאד את העור ובמיוחד אצל חולי רוזצאה המאופיינים כבעלי עור רגיש במיוחד!
ממליצה לך לקרוא ולבדוק בקפדנות יתרה את רשימת המרכיבים של הקרם המופיעים על גבי האריזה.
יש להמנע מקרמים המכילים: Octyl Methoxycinnamate, Octyl Salicylate,
Paba-Para Amino Benzoic Acid
מומלץ מאד להשתמש בקרמים המכילים Zinx Oxide, Titanium Dioxide
החומרים הנ"ל ידידותיים לעור, אינם חודרים לעור , נמרחים בנקל ואינם משאירים מעטה לבן על העור. במיוחד Zinc Oxide - חומר מהבודדים הקיימים כיום אשר אינו מגרה, (מוגדר כחומר Class 1 על פי ה- FDA -חומר אשר מצויין גם לתינוקות).
חומר אשר נותן הגנה רחבה ביותר נגד קרני השמש מסוג UVA -(אורך גל אשר לצערנו חודר לשכבות
העמוקות של העור והאחראי להזדקנות העור.
ממליצה לך מאד לא להפסיק את השמוש בקרם הגנה במיוחד אם הינך נחשפת לשמש.
השמש יכולה לגרום להתפתחות נוספת של נימי דם ובכלל להחמרה!
(קרני שמש ובעיקר UVA - חודרות באחוזים גבוהים גם דרך שמשת המכונית!)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אדמומיות באף ונימים בולטים בצבע כחול
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)