מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רופא עור איבן רוזציאה!גיל 57zvi.k09/05/2010
שלום לפורום ! האם במקום תרופות ומשחות סטריאודליות . צריך לטפל באופו מערכתי ! הכוונה
ההיתכן שהתגובה של העור מציינת שקיימת בעיה באיברים הפנימיים. אני מגיב באודם בפנים כאשר
אני נחשף לשמש, וכאשר אני שותה יין ,(ולא כל יין-יש יין שעושה לי את זה, יש יין איכותי בד"כ שלא
גורם לתפרחת בפנים!) מה דעתכם איך לפעול הכי טוב! תודה. צבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רופא עור איבחן רוזצאה
יפית כהן11/05/2010
צבי, ברוך הבא לפורום!
רוזצאה הינה מחלת עור כרונית. האטיולוגיה(הגורם) למחלה, לצערנו, עדיין לא ידוע.
קיימות מס' תאוריות הקשורות לגורמים למחלה כדוגמת: פרדיספוזיציה (נטייה) גנטית תורשתית, רגישות לשמש, רקע פסיכוגני(פסיכולוגי), גדילה עודפת של הטפיל קרציוני הדמודקס.
מאחר והמחלה מאופיינת בסימפטומים וסימנים קליניים הכוללים: אריטמה(אדמימות חזקה),
הסמקה, טלאנגיאקטזיות(נימי דם מרובים), תפרחת דלקתית, פפולות ופוסטולות(נגעים מוגבהים
כפי שרואים באקנה). לעיתים במיוחד אצל גברים, ניתן לראות עיבוי של רקמת העור באזור האף
(Rhinophyma ). בנוסף, במיקרים מסויימים ונדירים ניתן לראות פגיעה בעיניים העלולה לסכן את הראיה ובמקרים הקלים יובש וגירוי בעינית.
הטיפול הינו טיפול מערכתי ומשלב חומרים נוגדי דלקת(אנטי אינפלמטורים) ואנטי מיקרוביאלים(אנטי חיידקים). הטיפול ניתן במשחות כטיפול טופיקלי ואו טיפול סיסטמי(בליעתי), כדוגמת אנטיביוטיקה.
כמובן שהטיפול מותאם לסוג הרוזצאה שאובחנה לך ע"י הרופא. קיימות 4 תת קבוצות קליניות על פיהן קובעים את הקריטריונים לטיפול. בנוסף, קיימים טיפולים אסתטים המטפלים באדמומיות ובנימי הדם כדוגמת לייזר ומכשירי IPL . השימוש בקרם הגנה עם החשיפה לשמש הינו חובה, במיוחד לחולי רוזצאה. בנוסף, ממליצה לך להשתמש בקרם לחות. שכן, בקרב חולי רוזצאה קיים איבוד מוגבר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית. בד"כ העור יותר יבש. כמובן, שיש להמנע ככל האפשר משתיית אלכוהול, משקאות חמים, מאכלים חריפים.
מקווה שעניתי על שאלתך
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב
12/05/2010בוקר טוב וברוך הבא לפורום!
מאוד מעניין מה שכתבת, זו שאלה ששאלתי בעצמי, שאולי הגורם לרוזציאה היא דווקא באיברים הפנימיים, אך עדיין לא ידוע מה הסיבה להתפרצות מחלת הרוזציאה (לא ניתן לאתר את המחלה דרך בדיקות דם).
לגבי המשחות הסטרואידיות- הן אסורות לחולי רוזציאה!!! המשחות הופכות את העור לדק, רגיש ואדום יותר, זה מזיק גם לעור בריא ובמיוחד לחולי רוזציאה! (בתחילת הטיפול עם המשחות נראה שהעור נראה פחות אדום, אבל אחרי תקופה רואים את הנזקים).
המחלה מוגדרת כמחלה כרונית, אבל ניתן לעצור את החמרתה, ע"י טיפול רפואי (שניתן אך ורק ע"י רופא עור, כמו משחות, אנטיביוטיקה).
וע"י המנעות ככל הניתן מהדברים שמחמירים רוזציאה, כמו:
חשיפה לשמש ולחום, מאכלים חריפים, אלכוהול, פעילות גופנית מאומצת מידיי, לחץ (מומלץ לכולם...:), מקלחות חמות, שתייה חמה.
לפי הנתונים שקבלתי מרופאי עור, (ביניהם פרופ' רוני וולף מבית חולים קפלן),
טיפולי לייזר יכולים להזיק לעור רוזציאה! אין ביטחון שזה יעזור, מה שגם הטיפול מאוד יקר וצריך לחזור עליו כל כמה חודשים (זה יותר נועד לנימי דם ולא להעלמת סימנים).
טיפול IPL לא מיועד לחולי רוזציאה, חד משמעית, למרות מה שכותבים המפרסמים שמציעים את הטיפול (זה כמו סוג של פילינג, שאסור לחולי רוזציאה, ויכול לגרום לכוויות קבועות בעור).
מומלץ לא לשפשף את עור הפנים ולא ללחוץ עליו.
ֿרצוי להתייחס לעור בעדינות ולשמור על היגיינה.
להשתמש בתכשירים קוסמטיים היפואלרגניים ושלא גורמים לגירוי מיותר בפנים.
אם קרה לפתע שהעור שלך נהיה אדום מאוד מאיזו שהיא סיבה (למשל נחשפת לחום/שמש) רצוי לקרר את העור כמה שיותר מוקדם ע"י מזגן או קרח (לי עוזר להניח על הפנים קרח בשקית, עטוף בנייר טואלט או בד דק).
אני ממליצה (יכול להיות שכבר עשית זאת...) לשתף חברים קרובים ומשפחה במצב החדש,
כך הרבה יותר קל, לא צריך לחפש סיבות ותירוצים למה למשל אתה לא יכול להגיע לאירוע למשל בחוף הים בצהריים כשחם...
מקווה שעזרתי, אשמח לשמוע ממך שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אדמומיות באף ונימים בולטים בצבע כחול
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?