מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דיכאוןמור17/05/2010
מאז שיש לי רוזציאה אני מרגישה מכוערת, זה ממש מציק לי. פעם ממש אהבתי להתאפר ומאז שזה קרה, כבר כמעט שנה, אני ממש שונאת להסתכל על הפנים שלי. אני פשוט מרגישה מגעילה. זה ממש מכניס אותי לדיכאון ואני לא יודעת מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מור
18/05/2010אני מבינה איך את מרגישה,
לוקח זמן להסתגל ולבנות ביטחון עצמי מחודש.
אני יכולה לשתף אותך במה שאני עברתי, אולי תוכלי למצוא בזה תשובות,
במשך השנה הראשונה כשהמחלה רק התפרצה אצלי, עדיין הייתי בהכחשה שאין לי כלום...
אחר כך כשהבנתי שמשהו מאוד שונה מתרחש אצלי בפנים,
הרגשתי מכוערת ויותר מזה, לא נראתי כאדם בריא בעור הפנים,
אז כיסיתי עם מייק אפ, זה לא עזר לי להרגיש יפה... (לא חשבתי להתאמץ לשים סומק וצלליות כי חשבתי שאני מכוערת בכל מקרה...רק רציתי להראות "נורמלית" -בריאה).
לקח עוד זמן (כ-שלוש שנים) עד שהתרגלתי למצב, אובחנתי, זה עזר מאוד לקבלה העצמית,
הבנתי שזה בסדר להתאפר, לא רק ככיסוי, אלא כהדגשה של מה שיפה בי.
מה שלי עזר במיוחד, זה למצוא את הדברים שעושים לי טוב ושאני טובה בהם ולהעצים אותם,
מצאתי תחביבים חדשים, חיפשתי מה כן אפשר לעשות,
הקרנתי את זה החוצה, הרגשתי יותר טוב מבפנים,
כמובן שגם התאפרתי עם מייק אפ, סומק וצלליות לעיניים, החלטתי שזה חלק ממני,
נראתי טוב והרגשתי יותר טוב,
אבל זה היה תהליך.
החלטתי להפסיק את הביקורת הפנימית, שמתי דגש על חיוביות,
זה היה ממש מאבק, עד שזה נהפך לחלק ממני.
אני החלטתי להתבונן על העולם מבפנים החוצה:
במקום לחשוב על עור הפנים שלי, או על איך שאני ניראת באותו הרגע,
החלטתי להסב את תשומת הלב שלי החוצה, אל אחרים, אל דברים שעושים לי טוב,
הרי אחרי הכל אנחנו צובעים את העולם בתחושות שלנו,
והכוח הוא בידיים שלנו, גם כשזה נראה קשה או אפילו בלתי אפשרי,
את חזקה הרבה יותר ממה שנדמה לך.
מקווה שעזרתי, אשמח לשמוע ממך שוב ולהתעדכן,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מור
ישראלית10/06/2010אני בטוחה שאת יפה גם עם רוזציאה!
אני מבינה אותך מאוד, גם לי היו תקופות שלא הייתי מסוגלת להסתכל על עצמי.
בסופו של דבר זה גרם לי פחות להתעסק במראה החיצוני ופחות להסתכל על עצמי במראה, ואיכשהוא כשנראים פחות טוב אבל עדיין ממשיכים עם החיים, הביטחון העצמי דוקא גובר.
מבינים שכל הדברים שנהנים מהם באמת לא תלויים במראה החיצוני.
כשהייתי בעיצומה של תקופה גרועה מבחינת הרוזציאה, חברה טובה אמרה לי "מי שאוהב אותך יאהב אותך גם אם הפנים שלך היו ירוקות!" ואני נזכרת במשפט הזה בכל פעם שאני מרגישה לא יפה.
הדברים שחשובים באמת לא תלויים באיך שאנחנו נראים, ולמרות שאנחנו אוהבות להראות טוב וזה חשוב לנו מאוד (אני לא יוצאת דופן בזה :)), זה לא באמת משפיע על איך שנחווה את החיים שלנו.
לפני כשלוש שנים היתה לי תקופה שבה הפנים שלי היו מלאות דלקות, הרגשתי מבוכה רבה וממש לא יכולתי להסתכל על עצמי, אבל בכל זאת הלכתי לעבודה כל יום, חייכתי וניסיתי פשוט להדחיק את איך שאני נראית. בסופו של דבר אותה 'הדחקה' הפכה להשלמה והבטחון העצמי שלי עלה בעקבות זה מאוד. הבנתי שהערכה וחיבה של אנשים כלפי והעניין שאנשים מוצאים בי לא יפחתו בגלל המראה לי כל עוד אני אתנהג כאילו לי זה לא משנה. ואחר כך כשהמצב השתפר חזרתי להרגיש טוב עם המראה שלי, למרות שהעור שלי נשאר אדמומי.
כיום נחמד לי להתאפר ולהתיפייף אבל אני מרגישה בנח עם עצמי גם כשאני נטולת איפור ואדמומיות.
אני יודעת שעצות כמו "לחשוב חיובי" הן הדברים האחרונים שבא לך לשמוע, הייתי שם גם :)
אבל זה באמת באמת חשוב, גם אם זה נראה בלתי אפשרי כרגע.
אני ממליצה גם על טיפול פסיכולוגי או קוגניטיבי שעשוי לעזור לך לגבי הדימוי האישי והמצוקה שאת חווה.
(אני יכולה להמליץ לך גם על רופאה ספציפית שעזרה לי להרגיש יותר טוב ולהיות יותר רגועה ע"י טכניקה של היפנוזה והרפיות. אם את מעונינת, שלחי לי אימייל ואשלח לך את השם. )
מקווה שתצליחי להרגיש יותר טוב!
שיהיה לך סופשבוע מקסים עם הרבה פעילויות כיפיות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מור
13/06/2010אם את מעוניינת, אני אשמח להמליץ לך באופן אישי, על עזרה נפשית.
תשלחי אלי אימל אישי לאימל שלי- [email protected]
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אדמומיות באף ונימים בולטים בצבע כחול
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?