מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אדמומיתאדמומית20/05/2010
אני בת 25 מאז שאני זוכרת את עצמי יש לי אדמומיות קבועה בפנים, פעמיים הייתי אצל רופאי עור, הראשון אמר שאין מה לעשות והשני שלח אתי לבדיקת דמודקס, ממה שהבנתי הדמודקס הוא טפיל הגורם לרוזיציאה, האם ללא נוכחות הטפיל עדיין יכול להיות שיש לי רוזיציאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אדמומית
יפית כהן24/05/2010
ברוכה הבאה לפורום!
בהתייחס לשאלתך,
קרציונים (Mites ) מסוג דמודקס, הינם טפילים מיקרוסקופים השוהים דרך קבע בעור פנינו.
Demodex Folliculorum - טפילים הנמצאים בזקיקי השערות.
Demodex Brevis - טפילים הנמצאים בבלוטת החלב.
יש הטוענים כי הקרציונים נרכשים כבר בינקות במגע בן האם לתינוק.
בהתבסס על מחקר אשר פורסם בכתב העת הרפואי (Archives of Dermatology ), כ-89%
מאוכלוסיית האדם הינם נשאים של טפיל זה.
האם זה אומר כי כולם חולים ברוזצאה? בוודאי שלא!!
במחקרים קלינים ובדיקות מיקרוסקופיות אשר נעשו בשנים האחרונות, נמצא עלייה בטפיל ה- Demodex בקרב חולי רוזצאה. בעיקר, אלו אשר גילו סימפטומים של תפרחת דלקתית פפולרית
ופוסטולרית. משערים כי לטפיל זה תפקיד פתוגני (גורם לתופעות המחלה), כדוגמת פריחות בעור
ומגוון הסתמנויות דלקתיות כמו שרואים בקרב חולי רוזצאה.
על כן, טיפול אנטי דמודקטי יכול להיות יעיל במקרה זה.
הנני חייבת לציין כי קיימות דעות שונות בקרב הדרמטולוגים ועדין נטוש ויכוח בהקשר לקרציון הדמודקס כגורם למחלה. זו אחת הסיבות שחלק מרופאי העור אשר תיפני אליהם לאבחון, כלל
לא ישלחו אותך לבדיקת הדמודקס.
כך שאוכל לאמר ובהתייחס לשאלתך כי בהחלט יכול להיות שיש לך רוזצאה גם ללא נוכחות הטפיל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?