מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה למורןמישהי06/06/2010
מורן שלום, רציתי לדעת איך התמודדת עם הגילוי הראשוני. לי סיפרו לאחרונה שיש לי רוזציאה ואני ממש מתלבטת. זאת אומרת אני סובלת מהאדמומיות בעור כבר כמה זמן, אז זה לא משנה לי משהו בחיים. אבל כאילו זה שמצאו אצלי פתאום מחלה ברורה זה קצת מפחיד אותי. אולי תוכלי לשתף אותי בניסיונך האישי כמישהי שעברה את זה כבר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום וברוכה הבאה
07/06/2010כשהמחלה רק התפרצה אצלי, כשעדיין לא אובחנתי,
הרגשתי שמשהו מאוד מוזר קורה אצלי בפנים,
משום שזו היתה רק ההתפרצות במשך השנה הראשונה, אז ההסמקות החריפות והרגישות לחום הופיעו לסירוגין- יומיים כן שבוע לא, משהו כזה.
לא הבנתי למה לפתע יש מצבים שאני לא יכולה לעשות דברים שהיו מובנים מאליהם
כמו: לשטוף פנים במים פושרים-חמים, להשתזף, ללכת לטיול תחת השמש עם חברים,
לשבת בבית קפה מחומם בחורף, לשבת בתוך כיתה ללא מזגן באוניברסיטה שלמדתי בה באותו הזמן, לעסוק בפעילות גופנית הקבועה שלי ועוד.
הלכתי לרופאים שטענו שהכל בסדר אצלי.
זה גרם לי להרגיש שאולי הגורם הוא רק פסיכולוגי
והתעלמתי מהכאב בעור הפנים (בכל מקרה ניסיתי).
בשנה השנייה, כשהתחילו להופיע סימנים והעור היה אדמדם באופן קבוע,
הלכתי שוב לרופאים שטענו שזו לא מחלת עור אלא פסיכולוגי או שפשוט לא היה להם מושג מה זה.
התייאשתי מהרופאים, זה גרם אצלי לבלבול, משום שלא הרגשתי שזה ממקור נפשי ולא ידעתי מה לעשות,
הסביבה הקרובה שלי כמו משפחה וחברים, לא ידעו שבאמת לא כדאי שאחשף לחום ושמש, כולל אני והיו פעמים שקבלתי חוסר הבנה כשדחיתי אירועים משפחתיים/חברתיים והייתי צריכה להתמודד גם עם הלחץ שלהם מצד אחד ומצד שני עם הכאב הפיזי, סוג של חוסר אונים.
אפילו היו מקרים שלמרות שסבלתי פיזית בחום/שמש, התעלמתי מהכאב כי הרי "זה בראש שלי" לדברי הרופאים, לא היה לי מושג שאני מחמירה את המחלה.
כשאובחנתי, לאחר 4 שנים, זו היתה הקלה גדולה עבורי, זו כבר לא היתה חידה,
ידעתי מה מחמיר את המחלה ונמנעתי מכך (לפחות אני משתדלת), משפחה וחברים כבר לא נעלבים אם אני לא יכולה להגיע לאירועים שחם בהם, אני שומרת על עצמי ומבינה שזה לא נוצר כי אני בלחץ תמידי... הבנתי שזה לא מדבק בשום צורה, שזו גם הקלה גדולה.
נכון שכרגע לא ידועה תרופה למחלה, אבל יש משחות שמונעות את ההחמרה, אנטיביוטיקה במקרים מסויימים וכמובן המנעות מהדברים שמחמירים את המחלה כמו- חשיפה לשמש, חום, פעילות גופנית מאומצת מידיי, לחץ נפשי, מאכלים חריפים, אלכוהול.
אני חושבת שאחרי שיודעים מה זה, יש הגדרה לדבר המסתורי, יותר קל לדעתי לקבל את המצב ולהתמודד איתו.
מקווה שעזרתי,
בהצלחה!
אשמח לשמוע ממך שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחותמת על כל מילה!
ישראלית10/06/2010הילה - תארת בדיוק את מה שעבר עלי.
גם אצלי האבחון הרשמי עזר כאמצעי להבהרה לחברים ולמשפחה שכל הדברים שאני מדברת עליהם אינם הגזמה ושאני באמת לא יכולה להחשף לשמש, לשבת בחדר מחומם וכו'.
למרות שהאבחון גם גרם לי לדכדוך עקב ההכרה בעובדה שהמחלה היא כרונית ולא תפתר בעזרת טיפול קליל, בסה"כ הרבה יותר קל להתמודד עם הדברים כשהם מוגדרים וידועים.
היום אני כבר לא צריכה לתת תירוצים או להרגיש לא נעים או שמשהו לא בסדר אצלי כשאני מבקשת לסגור חלון בחדר ישיבות או הולכת עם כובע רחב שוליים גם בחורף. אני פשוט אומרת שזה מצב רפואי וזהו. עם זה אף אחד לא מתווכח :)
הרבה יותר נח לחפש ולקבל טיפול גם כשהבעייה מוגדרת, ובמקרה שלך (הכוונה ל"מישהי")- גם להביא למניעה או עיכוב של התפתחות המחלה.
למעשה, אני הייתי שמחה אם הייתי מאובחנת מראש עם רוזציאה ולא בעיית עור אחרת כפי שקרה אצלי. הייתי יודעת לנהוג בעדינות עם העור ויכול להיות שהבעייה לא היתה מתפתחת בצורה חריפה.
אז בסה"כ האבחון, על אף שהוא מקשה נפשית, הוא בסה"כ מאוד חיובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ישראלית
13/06/2010אני מסכימה איתך, האיבחון מביא גם אכזבה וגם הקלה, אבל בסה"כ הוא באמת חיובי.
באמת הרבה נזק יכל להמנע אם היו מאבחנים הרבה קודם.
שיהיה יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אדמומיות באף ונימים בולטים בצבע כחול
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?