מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפולדנה07/06/2010
הי, אני סובלת מהמחלה כ- 8 שנים, בחצי השנה האחרונה בנוסף להסמקה, אדמומיות ונפיחות בפנים החלו להופיע פצעים וכן סימנים והצטלקות של העור :-(
רופא העור נתן מינוציקלין בכדורים ובנזמיצין במשחה אך אני חוששת לקחת משום שעפ"י מה שקראתי הבנתי שברגע שמפסיקים את הטיפול באנטיביוטיקה הפצעים חוזרים ובגדול..
האם אתם בכל זאת מטופלים באנטיביוטיקה זמן ממושך וללא תופעות לוואי כתוצאה מטיפול זה?
האם לאחר הפסקת הטיפול האנטיביוטי המצב עלול להחמיר?
אני שוקלת טיפול ברואקוטן האם מישהו ניסה ועד כמה זה יעיל לרוזציאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישראלית, את עדיין כאן?
דנה09/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כאן :)
ישראלית10/06/2010היי דנה,
אני עדיין כאן.
הייתי קצת עמוסה לאחרונה אז לא בקרתי בפורום לעיתים קרובות, אבל אשמח לענות אם יש לך שאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו ראיתי את השאלה שלך :)
ישראלית10/06/2010היי דנה,
מצטערת לשמוע שאת סובלת. הבעייה הזאת באמת יכולה להקשות על החיים...
לגבי אנטיביוטיקה - אין לי כאן כל כך מה להוסיף מכיוון שעבורי היא לא התאימה (כנראה שהייתי רגישה אליה או משהו בסגנון - היא גרמה לי להווצרות של פצעים שירדו אחרי שהפסקתי). בסה"כ לקחתי אנטיביוטיקה 3 פעמים - בפעם הראשונה מינוציקלין למספר חודשים מעט אחרי תחילת ההתפרצות של המחלה. כשראיתי שזה לא עוזר ניסיתי דוקסילין שגרר תגובה דיי חריפה של העור ואיתו הפסקתי לאחר כשבוע. אחרי כשנתיים, בעונת מעבר קשה במיוחד, התפתחה אצלי דלקת חזקה בלחים ואז רופאת המשפחה המליצה לקחת מינוציקלין (ששוב לא עזר, והפעם גם גרם להרבה פצעים) שהופסק אחרי כשבועיים.
וזאת ההיסטוריה שלי עם אנטיביוטיקה :)
אם את רוצה לקרוא על חוויות של אנשים עם מינוציקלין אני ממליצה לך לחפש בפורום רוזציאה הבינלאומי. נתתי בעבר לינק לפורום הנ"ל שגרם למחיקת ההודעות שלי, אז הפעם אמנע מכך (בתקווה שההודעה הזאת לא תמחק :)).
לגבי נפיחות - זכור לי שהיו שם שיחות על נפיחות שנגרמה כתוצאה מאלרגיה ואנטי היסטמינים שעזרו.
לגבי רואקוטן - זה משהו שההשפעות שלו גדולות הרבה יותר מאשר אנטיביוטיקה ולמיטב ידעתי אינו מומלץ לעור רגיש.
לי אישית יש הסתייגות רבה משימוש ברואקוטן עבור רוזציאה כיוון שהוא כל כך אגרסיבי וגם פחות יעיל כשלוקחים אותו בגיל מבוגר.
בנוסף, אם מקור הפצעים הוא הורמונלי לדוגמא, הרואקוטן פשוט לא יעזור.
הוא ידוע כמייבש מאוד, מגביר רגישות לשמש (שאצלינו כבר מקסימלית בכל מקרה...), וגורם לאדמומיות גם אצל אנשים ללא נטייה כלל.
זה משהו שהייתי לוקחת כמוצא אחרון אם באמת שום דבר לא עובד ותוך לקיחה בחשבון שאולי את הפצעים הוא יעלים אבל את שאר תופעות הרוזציאה הוא עלול להגביר.
לפני שאת פונה לתרופות חזקות - כדאי לבחון את הרגלי החיים שלך ולראות מה אפשר לשפר כדי להביא לשיפור במצב הפנים.
מה שהביא להטבה משמעותית אצלי הוא הקפדה על תזונה מסוימת מאוד, חשיפה מינימלית לשמש, לתאורה חזקה ולחום, המנעות מגורמי אלרגיה, הקפדה על לחות העור וקרם הגנה תמיד, וגם דיקור סיני וצמחי מרפא עזרו לא מעט.
כמו כן אני משתמשת ברוזקס פעמיים ביום שעוזר מאוד לפצעים ולוקחת כדור נגד אלרגיה פה ושם כשאני יודעת שאני עלולה להחשף לסביבה שתגרום לי גרוי בעור.
ההטבה לא הגיעה מהר, הייתי צריכה להתאזר בהרבה סבלנות וכוחות נפשיים, ועדיין ישנן תקופות פחות טובות, אבל המצב הרבה יותר טוב מבעבר ולכל השינויים שעשיתי גם התרגלתי ככה שעניין ה"ויתורים" כבר לא כל כך מהותי.
בכל אופן, מקווה שעזרתי.
סופ"ש ממוזג ונפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפול
יפית כהן10/06/2010הי דנה ובוקר טוב,
שאלת מס' שאלות המתייחסות הן להיבט הרפואי והן לחוות דעתם של מטופלים.
מאחר ורואקטון לא משמש כטיפול הראשוני הניתן במקרה של רוזצאה, אשמח לתת לך תשובה
מיקצועית מההיבט הרפואי אשר תכלול את ניסיונם וחוות דעתם של מס' רופאי עור
בתחום.
מבטיחה לענות עוד היום
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפול
יפית כהן10/06/2010דנה שלום,
בהתייחס לשאלתך ובהתייחס לכך שקבלת תשובה מצויינת מקרב בחורה שכבר חוותה טיפול באנטיביוטיקה, אביא בפנייך את ההיבט הרפואי לנושא זה:
ובכן... כפי שציינתי, רואקוטן אינו משמש קו טיפול ראשון ואף לא שני בטיפול במחלה.
המיקרים העיקריים בהם ניתן רואקוטן הינם המקרים הקשים ביותר המאופיינים בסימפטומים
כדוגמת: פוסטולות ונודולות, נגעים דלקתיים מאד , אשר אינם מתרפאים ואשר יכולים לגרום לנמק ואו להצטלקויות חריגות בעור. מיקרים נוספים ניתנים לכל מי שאינו הגיב לטיפול אנטיביוטי.
בד"כ המינון אשר ניתן נמוך מהמינון הניתן באקנה. הטיפול ניתן בעיקר לאנשים הסובלים מהיפראקטיבציה של בלוטות החלב עד כדי התרבותן החריגה( Hyperplasia ). בנוסף, במקרים טרום ניתוחיים למי שסובל מהתעבות רקמת האף (Rhinophyma), תופעה המאופיינת בעיקר אצל גברים, ניתן הטיפול על מנת לכווץ את הרקמה המעובה.
ראוי לציין כי לתרופה תופעות לוואי וקונטרה אינדיקציות (התוויות נגד) כדוגמת:
יובש קיצוני בפנים(Xerosis), יובש בעיניים עד כדי אי יכולת לענוד עדשות מגע (לכל מי שמרכיב עדשות!). רגישות לשמש המחייבת שמוש מיידי של קרם הגנה עם החשיפה לשמש .עורם של חולי רוזצאה גם כך מאופיין כעור מאד רגיש!
השימוש אסור לנשים מיניקות או נשים בהריון או נשים המתכוונות להיכנס להריון מאחר והחומר טרטוגני (יכול לגרום למומים בלידה).
נטילת התרופה מחייבת בדיקות כבד תקופתיות, בדיקות של כולסטרול ושומנים בדם(טריגליצרידים).
בנוסף בדיקת בילירובין (Bilirubin), אשר הינו תוצר פירוק של המוגלובין.
לגבי תיאורך כי החלו להופיע סימנים והצטלקויות של העור, ממליצה לך מאד להשתמש במשחה ואו באנטיביוטיקה אשר ניתנו לך ע"י הרופא. הניסיון והשמוש באנטיביוטיקה הינו אינדיווידואלי ושונה מחולה לחולה. ישנם חולים המגיבים בצורה טובה לאנטיביוטיקה כך שאם תום השימוש ניתן לראות בהחלט, רגרסיה וירידה משמעותית הן בסימפטומיים הדלקתיים מחד, ומאידך ירידה באדמימות האופיינית כל כך. הצטלקויות בעור נגרמות כתוצאה מאי תקינות של מנגנון ריפוי העור וגם מהזנחה של חוסר טיפול!!
ראוי לציין כי הטיפול התרופתי הן הסיסטמי(בליעתי) והן הטופיקלי, לצערנו, הינו פליאטיבי כלומר גורם להקלה בתסמיני המחלה ואף לתקופות ארוכות אך אינו מרפא אותה.
בנוסף זיכרי כי כל שמוש באנטיביוטיקה מחייב מריחה של קרם הגנה בעל טווח הגנה רחב ביותר!
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה תודה ועוד
דנה14/06/2010לישראלית וליפית הרבה תודה על התמיכה ועל תשובותיכן המפורטות,
עד עתה לא ניסיתי שימוש במשחות/כדורים כלשהם למעט ניסיונות בודדים עם כדורים אנטי היסטמינים שלא עזרו כלל.
רמת הרגישות שלי גבוהה מאד ואני לא יכולה להשתמש כלל במוצרי איפור / קוסמטיקה / מסנני קרינה,
שימוש קל ביותר במוצר כלשהו על פניי גורם לי להתפרצויות קשות.
אני נמנעת לחלוטין משמש ומשתדלת להימנע ממקורות חום.
גם אני מאד מקפידה מאד על תזונה מסוימת מזה שנים, ואפילו ויתרתי על ספורט שעד לפני התפרצות המחלה מילא חלק משמעותי מאד בחיי.
אך למרות כל השינויים באורח החיים וההקפדה היתרה המחלה משנה פניה עם השנים ולאחרונה המצב החמיר.
לישראלית, בדיוק על הדיקור הסיני וצמחי המרפא שהזכרת רציתי לשאול :) (ראיתי שהזכרת את הנושא בפוסט ישן שלך)
האם תוכלי לציין את שם המדקר/מרפאה?
האם צמחי המרפא בהם את משתמשת נרקחים עבורך במיוחד או שניתן להשיג אותם בבתי הטבע?
בנוסף קראתי שיש לך המלצה גם על רופאה שעזרה לך ע"י טכניקה של היפנוזה והרפיות האם תוכלי לשלוח לי את פרטיה לאימייל?
אגב, אני מתעדכנת לעיתים קרובות בפורום רוזציאה הבינלאומי שהזכרת;
בפורום זה קראתי על ניסיון חיובי של חולים ברוזציאה עם רואקוטן וזו הסיבה שרציתי לברר האם יצא לחולים בישראל להשתמש בתרופה זו ואיך הגיבו לה.
ליפית, תודה על המידע המועיל בתגובתך זו ובתגובותייך בכלל, זה מאד עוזר :)
השתדלתי להימנע עד היום משימוש בתרופות מכיוון שידוע לי שהן אינן מביאות מרפא למחלה וכן משום שאני רגישה מאד לתרופות מכל סוג שהוא (אפילו למשככי כאבים כגון אופטלגין).
לגבי אנטיביוטיקה בפרט, גם אם לא מגיבים באי סבילות מיידית כפי שתיארה ישראלית הרי שיש צורך בשימוש ארוך טווח בתרופה והדבר מלווה בתופעות לוואי לא פשוטות.
הפסקות בשימוש גם הן עלולות להביא להחרפה והתפרצויות קשות שלעיתים לוקח שנים להתגבר עליהן, אם בכלל..
צריך לאזור הרבה אומץ כדי לנסות ולהמר על טיפול כלשהו שעלול להזיק.
בכל מקרה התחלתי עם המשחה האנטיביוטית ונראה לאן זה יוביל.
שוב הרבה תודה על התמיכה והעזרה והמשך יום נעים לכן ולכולם:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דנה
ישראלית15/06/2010היי דנה,
אשמח לשלוח לך את פרטי המדקר והמטפלת בהיפנוזה. רשמי את האימייל שלך ואני אשלח את הפרטים המלאים.
לגבי צמחי המרפא - התערובת שאני משתמשת בה היא תערובת שהמדקר רוקח בעצמו בהתאם לבעיות שיש לי באותו זמן. רוב המרכיבים נשארים קבועים (צמחים עם איכות מקררת, אנטי דלקתית ומרגיעה), אבל יש שינויים פה ושם התאם למצב העור והמצב הבריאותי.
כרגע, מכיוון שהמצב יציב, אני משתמשת באותה תערובת כבר זמן ממושך.
חלק מהטיפול הוא גם תזונתי - ישנם מאכלים בעלי איכות מקררת שמומלצים לאכילה (כגון ירקות ירוקים, תה ירוק , אורז ועוד) ומאכלים בעלי איכות מחממת שאינם מומלצים ויש להמנע מהם (כגון חצילים, בצל, בשר, מוצרי חלב, תבלינים ועוד - כאן הרשימה ארוכה מאוד...)
כיוון שאת כבר מקפידה על תזונה, החלק הזה יהיה לך קל :)
אגב, גם אני הייתי במצב שלך שבו כל קרם ששמתי על הפנים גרם לי לתגובות לא נעימות ואף חריפות.
אני בטוחה שכשמצבך ישתפר תוכלי לחזור להשתמש במסנני קרינה וכו'.
לגבי ההחלטה אם להתחיל טיפול ברואקוטן - אם את מהססת אולי כדאי לך לקבל חוות דעת נוספות של רופאים ואפילו לבקש להשתתף בפורום רופאי עור בבית חולים (אני יודעת שזה קים בתל השומר). רופא העור שלך בוודאי יוכל לתת לך הפניה לשם ולמרות שדרושה המתנה יחסית ארוכה - תוכלי לקבל חוות דעת ממספר רופאים מומחים שידונו על בעיות העור שלך יחד. אולי גם תקבלי המלצות לטיפולים אחרי שיכולים לעזור.
בנימה אישית - מתוך הפוסט שלך אפשר לראות שאת לוקחת את עניין הרוזציאה ברצינות אך גם בפרופורציה ונשארת חיובית - אז כל הכבוד! הגישה הזאת היא שתביא להטבה בסופו של דבר! :)
מקווה שהטיפול האנטיביוטי שהתחלת יביא להטבה ובנתיים שיהיה המשך שבוע נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ישראלית
דנה20/06/2010הרבה תודה על העידוד :)
ושוב תודה ושבוע מקסים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשום מה כתובת המייל שלי נמחקת :(
דנה20/06/2010הי ישראלית,
כתבתי לך את כתובת המייל שלי ב-2 פוסטים קודמים שלי
אך משום מה המערכת מוחקת את הכתובת מגוף ההודעה,
יש לך מה מושג מה יכולה להיות הסיבה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דנה
ישראלית20/06/2010אין לי מושג מדוע מחקו את כתובת האימייל שלך...
הפורום כנראה עובד בדרכים מסתוריות (וחבל) :)
שיהיה שבוע מקסים (למרות השרב המזעזע) ובהצלחה!! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלישראלית הרבה הרבה תודה !!!
דנה21/06/2010אני מחפשת כבר תקופה ארוכה המלצה על מטפלים שמכירים את הרוזיציאה
עזרת לי מאד
שבוע מקסים גם לך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלישראלית הרבה הרבה תודה !!!
דנה21/06/2010אני מחפשת כבר תקופה ארוכה המלצה על מטפלים שמכירים את הרוזיציאה
עזרת לי מאד
שבוע מקסים גם לך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכיף! :)
ישראלית21/06/2010אני מקווה שתמצאי טיפול שיעזור!
מאחלת לך הרבה הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישראלית, המערכת מחקה את הפרטים שנתת
דנה22/06/2010אבל הספקתי להעתיק אותם לפני שנמחקו :)
שוב תודה על הכל והמשך שבוע מקסים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה שהספקת! כנראה שהיית זריזה! :)
ישראלית22/06/2010לא ברור לי למה הפרטים שניתנים ע"י מנהלות הפורום נשארים בעוד אחרים נמחקים...
ולמה למחוק את כל ההודעה? אפשר היה למחוק רק את הכתובות ומספרי הטלפון...
הפרטים האלו היו יכולים לעזור לעוד אנשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודקת.. הנהלת הפורום אף צריכה
דנה23/06/2010לעודד משתתפים לספר במי הם נעזרים, כך מתנהלים פורומים רבים אחרים.
לצערי עדיין לא איתרתי מס' טלפון של המרפאה בה עובדת הרופאה שעליה המלצת.
ב- 144 היא לא רשומה ובמס' נייד שמצאתי ברשת לא עונים:(
אנסה להתקשר לשם היום שוב..
שיהיה המשך יום נעים:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודקת.. הנהלת הפורום אף צריכה
דנה23/06/2010לעודד משתתפים לספר במי הם נעזרים, כך מתנהלים פורומים רבים אחרים.
לצערי עדיין לא איתרתי מס' טלפון של המרפאה בה עובדת הרופאה שעליה המלצת.
ב- 144 היא לא רשומה ובמס' נייד שמצאתי ברשת לא עונים:(
אנסה להתקשר לשם היום שוב..
שיהיה המשך יום נעים:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הרופאה
ישראלית23/06/2010הטלפון שלה (נכון ללפני 3.5 שנים) הוא: 0522953738
מקווה שתצליחי לראות את זה בזמן ולהעתיק.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההספקתי להעתיק והזמנתי אליה תור !
דנה23/06/2010הכל בזכותך !!
תודה רבה רבה על הכל, אין עלייך :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעולה!
ישראלית23/06/2010שיהיה בהצלחה! היא נהדרת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההספקתי להעתיק והזמנתי אליה תור !
דנה23/06/2010הכל בזכותך !!
תודה רבה רבה על הכל, אין עלייך :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור מדוע משתכפלות ההודעות שלי..
דנה23/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?