מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריך עזרהאבי06/07/2010
אני בחור בן 24 וסובל מרוזוציאה פיצעונים בפנים וגם פנים אדמומיות ואני לא יודע מה לעשות אנא המלצתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא עזרתכם
אבי06/07/2010שמי אבי בן 24 ואני סובל מרוזוציאה שזה אומר פנים אדמומיות ופיצעונים אנא עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אבי
08/07/2010ברוך הבא לפורום,
אני אשמח לעזור, אני צריכה עוד קצת פרטים, למשל:
האם אתה מתכוון לעזרה מההיבט הרפואי? או מההיבט הנפשי?
באיזה גיל התפרצה אצליך המחלה? האם אובחנת לאחרונה?
מה אתה עושה בחיים, כמו תחומי התעניינות או עבודה/קריירה,
באיזה מהתחומים אתה מרגיש שהמחלה מכבידה עליך?
אשמח אם תחזור ותשתף
שיהיה יום טוב
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי הילה
אבי13/07/2010בקשר לשאלותיך אני יענה אחד אחד, אני מיתכוין מההיבט הרפואי, כי יותר קל לטפל בכיון הזה, אבל יתכן שזה קשור גם להיבט הנפשי, אז אם יש לך רעיונות אני ישמח לישמוע זה, התפרץ בערך בגיל 20. לאחרונה אובחנתי על ידי קוסמטיקאית רפואית ולא על ידי רופא אבל אני מתכנן ללכת בקרוב לרופא. אני סטודנט. וזה מפריע לי מבחינה חברתית בנות ובנים כאחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אבי
21/07/2010אני ממש מבינה אותך,
אני אנסה לעזור מהנסיון שלי, (המחלה התפרצה אצלי בגיל 22 בערך כשהייתי סטודנטית).
אני חושבת שלוקח זמן להסתגל לשינוי, במיוחד למחלה,
אצלי המחלה שינתה את הבחירות, סגנון חיים, תחושות , אפילו חלק מתחומי העניין או תחביבים, בקיצור זו אכן מחלה שצריך להסתגל אליה.
אני זוכרת שבתור סטודנטית, מההיבט הפיזי- היה לי מאוד קשה לשבת בכיתה מחוממת בחורף או בקיץ כשהמזגן לא עבד או שלא עבד בצורה מספקת לטעמי,
עדיין לא אובחנתי, כך שלא היה לי מספיק ידע לגבי הגבולות שלי.
אני חושבת שזה יתרון גדול שאתה יודע שיש לך רוזציאה, תוכל ליידע את המורים (או גם חברים, סטודנטים) בבעיה הפיזית שלך, לדעתי זה יוכל להקל על המצב.
מההיבט החברתי, היה לי קשה במצבים מסויימים, משום שהיה נראה שהתרגשתי או הייתי לחוצה כשזה לא היה המצב, פשוט סבלתי מהתופעות של המחלה.
הייתי צריכה להתמודד בו זמנית עם הערות, לגלוגים של סטודנטים מסויימים ועם הכאב של המחלה.
הבנתי כבר אז, שיש אנשים ששווה להתחבר אליהם ויש כאלו שלא, זאת אומרת, אני מעדיפה להתחבר לאנשים חיוביים, מחזקים, מאושרים, עם גישה חיובית לחיים, כאלו שהם לא ביקורתיים בצורה השלילית (להבדיל מביקורת בונה).
החלטתי לא לשים דגש על מילים שנועדו לפגוע, מאנשים שאני מעדיפה שלא להתחבר איתם.
הייתי חייבת לבחור, או להרגיש יותר רע עם עצמי או להלחם: להיות חזקה יותר, מוכשרת יותר, לדחוף יותר ולהמשיך להצליח במה שבחרתי לעשות, זה מה שבחרתי, משום שאני באמת חושבת שזו הבחירה הכי השפויה שיכולה להיות לנו, הגיוני לא?
זה לקח זמן, גם חשיבה חיובית דורשת אימון ותרגול.
במקום לשים דגש על אותם דברים שאני לא יכולה לעשות (כמו להחשף לשמש, חום, פעילות גופנית מאומצת), החלטתי לשים דגש על הדברים שאני כן יכולה לעשות, בהתחלה הייתי צריכה ממש להתאמץ לחפש, זה היה מאמץ לא כי אין כאלו דברים, פשוט כי הייתי צריכה לשנות את צורת המחשבה שלי,
ואז גיליתי שיש כל כך הרבה דברים, חיפשתי פתרונות!
לדוגמא, במקום לעשות ספורט באופן רציף במשך שעה וחצי שעתיים, אני עושה כושר בהפסקות, בחדר ממוזג ובפחות מאמץ.
או למשל הייתי נוהגת לנסוע באוטובוסים אבל משום שהיה לי חם ללכת עד לתחנה ולחכות לאוטובוס, החלטתי להוציא רישיון ולקנות רכב.
או למשל בקיץ, אהבתי להסתובב ולעשות קניות בחנויות ברחוב, אז במקום זה אני הולכת לקניונים. ובחורף כשנעים אני מתובבת יותר באויר הפתוח.
אילו תחביבים, תחומי עניין, גורמים לך טוב? אולי אפילו לחפש תחומים חדשים,
תמיד לחפש פתרונות.
בנוגע לבת זוג, נכון שהמחלה יכולה לפגוע במראה החיצוני, אבל אני עדיין חושבת שכדאי לשים דגש גדול יותר על האישיות, משום שמערכת יחסים שבנויה על מראה חיצוני, אין שם בסיס חזק במיוחד.
יש בנות/בנים שרק בגלל הבטחון העצמי שלהם נראים טוב, כי זה מה שהם מקרינים.
מקווה שעזרתי, אשמח לשמוע ממך שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אדמומיות באף ונימים בולטים בצבע כחול
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?