מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני נורא אשמח לקבל עזרהדור13/08/2010
שלום שמי הוא דור בן 17 וישלי בעיה
ישלי עור שומני ואני לא כלכך בהיר בעור
לפני שנה בידיוק התחיל אצלי מין קילוף בצידי האף
לא שמתי לב לזה ולאחר כמה חודשי זה רק יתגבר ויתגבר
אז הלכתי לרופאים ובהתחלה רופא אחת נתנה לי מין משחה וכדורים ואמרה לי לקחת ת'כדורים
פעם בשבוע
והכדורים האלה רק עשו לי יותר קילופים ולאחר חודש או חודשיים הפסקתי איתם
הלכתי למומחה לעור והוא אמר לי שהרופאה הביאה לי כדורים שפוגעים בכבד שלא הייתי צריך לקחת אותם ביכלל
הוא אמר לי ללכת לבית חולים איכילוב בת'א לעשות מין בדיקה עור
הלכתי לבית חולים ויצא שיש לי דמודקס
אז חזרתי לרופא עם התוצאות והוא הביא לי משחה בשם רוזקס
והשתמשתי למשך כמה חודשים והיא לא עבדה
אז הפסקתי
עם הזמן הקילופים המשיכו ואז כל פעם שהייתי יוצא מהמקלחת
הייתי רואה כאילו ישלי מין קרם לבן על הפנים
וזה רק הלך והחמיר
כל פעם שהייתי מוריד ת'קרם הלבן הזה של הקילופים אני לאדע מזה
אז אחרי כמה שבועות זה חזר
בנתיים קבעתי תור לרופא והוא פנוי רק ב5 לספטמבר
אני לא יודע מה לעשות כל הזמן מתקלף לי העור
וזה רק מחמיר
אני אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשמח לקבל עזרה
יפית כהן15/08/2010דור שלום וברוך הבא לפורום!
ציינת כי לפני שנה החלו להופיע בפנייך קילופים בצידי האף.
האם תוכל לפרט את שם הכדורים/התרופה אשר ניתנה לך ע"י הרופאה?
האם מדובר ברואקוטן?
האם כחלק מהאנמנזה אשר נעשתה ע"י רופא העור נאמר לך כי מדובר גם בסבוראה/ סבוראיק דרמטטיס?
ראשית, אציין כי מבלי לראות במה מדובר לא אוכל לקבוע כל עובדה לגבי סיבת הקילופים בעור פניך
עוד אוסיף כי כמעט כל הפרעת עור ופרוטוקול טיפולי מאובחנים אך ורק ע"י רופא עור ולעיתים דרושה יותר מאבחנה אחת על מנת לאשש כי מדובר ברוזצאה או במחלת/הפרעת עור אחרת.
לעצם העינין, הקילופים בעור פנייך יכולים להיות תוצר של סבוראה, הפרעת עור אינפלמטורית(דלקתית), אשר מופיעה לעיתים גם בפניהם של אנשים הלוקים ברוזצאה. המחלה/ הפרעה מאופיינת בהפרשת יתר(היפראקטיבציה) של בלוטות החלב ובנוסף התקרנות יתר של תאי העור. סבוראה נפוצה מאד בקרב נוער מתבגר עם תחילת השינויים ההורמונליים, הפרשת הורמון הטסטוסטרון, הורמון גברי הגורם לאקטיבציה של בלוטת החלב.
"הקרם הלבן על הפנים" הינו תוצר של קשקשים דקים ולבנים המופיעים בעיקר באזורים בהם קיים ריבוי של בלוטות חלב קרי, כנפות האף, גבות, קרקפת , אחורי האוזניים ובכלל אזור הפנים.
העור בד"כ מאד שומני, ומאופיין בריבוי קשקשים כפי שציינת!
על כן, אוכל רק לשער כי אותה רופאה נתנה לך תרופה (רואקוטן) המטפלת בהפרשת החלב מחד, אך מאידך, התרופה אכן יכולה לגרום לבעיות בכבד על כן חובה לבצע בדיקת תפקודי כבד טרם ועם נטילת התרופה! אציין כי התרופה ניתנת למצבים היותר קשים של הפרשת יתר של בלוטת חלב, המלווים בריבוי פצעים מוגלתיים ודלקתיות.
באשר לרוזקס, ציינת כי לא עזר לך כלל? האם התרופה לא עזרה למניעת הקילופים?
רוזקס הינו ג'ל בעל פעילות אנטיבקטריאלית (אנטי חיידקי) והמיועד לטיפול מקומי במקרה של דלקת, אדמומיות וגירוי הנגרם מרוזצאה.
באשר ל- Demodex, לא כל מי שבעור פניו נמצא Demodex סובל מרוזצאה!
אומנם במקרים רבים בקרב חולי רוזצאה ניתן לראות ריבוי של ה- Demodex Mites
אך לא כל רופא עור ימהר לשלוח אותך לבדיקת ה- Demodex
לסיכום, אשמח אם תוכל לעדכן אותנו באינפורמציה נוספת לגבי האבחנה אשר ניתנה ע"י רופא העור!
קיימים מס' קרמים היכולים להיטיב מאד במצבים של קשקשים בעור הפנים במיוחד כשמדובר בסבוראה/ סבוראיק דרמטיטיס. כמובן שאשמח לפרט את שמם אך כאמור אשמח לקבל ראשית, אינפורמציה נוספת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אוכל לדבר איתך בדרך יותר נוכה?
דור20/08/2010אפשר ליקבוע תור אצלך או להיתיעץ איתך בטלפון
ואני חושב שאני סובל מסבוראיה
מכוון שהגבות שלי מתקלפות וגם הקרקפת
אז עם יש דרך יותר נוכה לדבר איתך אשמח לעשות זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרטים
יפית כהן22/08/2010דור ערב טוב,
בהמשך לשאלתך, תוכל ליצור עימי קשר דרך האי מייל או להשאיר הודעה ואחזור אליך בהקדם.
פרטי האימייל ומס' הטלפון מופיעים בתוך הכיתובית המופיעה על יד תמונתי "פרטים אישיים".
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?