פתרון לרוזסאה דחוף

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• פתרון לרוזסאה דחוף
    סאן
    13/09/2010

שלום רב
    שמי סאן ואני סובלת כ -שנתיים מאז לידת בתי מדלקת בעין שמאל והובחנתי כרוזסאה ועכשיו בחצי שנה האחרונה זה מופיע גם בפנים. כל פעם שרופא העינים נותן לי דוקסלין זה פותר גם בעית האדמומיו ת בפנים,אך זה חוזר לאחר תקופת מה.ניסתי במשך החודשים האחרונים טיפול הומפאתי שכלל הורדת מזון כגון קמח,סוכרים,מטוגן,מתובל וכו וכן טיפות הומפאטיות .דבר זה גרם להתפרצות שכיחה של הפנים והעין. האם יש פתרון כי אני כבר מיואשת.קראתי שיש גם אופציה לטיפול בלייזר ?האם זה כן יהיה יעיל?האם זה לכל החיים?וכמו כן האם יש מיקאפ שאת ממליצה שיכול לענות על הבעיה שלי חברה כל שהיא?
    אשמח לקבל תשובה בהקדם וכל עזרה
    אני ממש מיואשת ונמאס לי שכולם מעירים לי על העין והפנים האדומות. דרך אגב הפסקתי גם להתאפר בעינים בגלל זה.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פתרון לרוזסאה דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום סאן

16/09/2010

הי סאן, ברוכה הבאה לפורום!

למרות שעדיין אין תרופה למחלה, יש דרכים שונות ומגוונות להתמודדות.
    מבחינת הטיפול, רופא עור מתאים את הטיפול באופן ספציפי לכל חולה.
    מבחינת ההתמודדות הנפשית וסגנון חיים, אני בטוחה שלכל חולה יש את הדרכים שלו,
    כמובן שיש דברים שהם משותפים לכל החולים, כמו המנעות מהדברים שמחמירים רוזצאה,
    למשל-
    חשיפה לשמש ולחום, פעילות גופנית מאומצת מידיי, אלכוהול, מקלחות חמות, מאכלים חריפים, לחץ נפשי.

מאכלים מסוימים גם יכולים לגרום להחמרה מסויימת, כמובן שזה מאוד אינדבידואלי.

גם אני לקחתי בעבר דוקסילין, כמובן שמומלץ לעשות הפסקות ולא לקחת לתקופה ממושכת מידיי ורק כשאין ברירה. אחרי הכל זה אנטיביוטיקה ויש תופעות לוואי, מומלץ לעשות בדיקת דם לתפקוד הכבד.

אני יכולה להמליץ לך על המייק אפ שאני משתמשת- של חברת Lancome
    אני שמה צללית מעל העיניים וסומק. (חשוב להוסיף סומק כששמים מייקאפ כדי שהפנים יראו יותר טבעיות).
    כמובן שקוסמטיקה זה עניין של נסיון וטעייה, כמובן שמומלץ מוצרים היפואלרגניים וללא אלכוהול. (למרות שכבר קרה לי שהשתמשתי בסומק היפואלרגני שגרם לי לגירוי בפנים).

אני ממש מבינה אותך לגבי ההערות, זה באמת לא נעים, כשהתחלתי לשים מייקאפ ההערות פסקו.
    סיפרת למשפחה קרובה ולחברים על המחלה?
    הרבה יותר קל להתמודד כשהמחלה כבר לא סוד, ככה גם הפסיקו להעיר לי וגם הבינו אותי יותר.

לגבי הלייזר, רופא העור שלי לא המליץ לי ללכת לכיוון זה משום שטיפול לייזר יכול לגרום לנזק בלתי הפיך, לכוויות. מה שגם הטיפול מאוד יקר וצריך לחזור עליו כל כמה חודשים.

אני ממליצה לך לפי הנסיון שלי, תמיד לנסות למצוא פתרונות לכל מגבלה שהמחלה מביאה איתה, להיות יצירתיים, להתמקד במה שאפשר לעשות ולא במה שאי אפשר לעשות.

מקווה שעזרתי,
    אשמח לשמוע ממך שוב,
    שתהיה שנה טובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו