מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רוזציאהרונית30/09/2010
שלום.
לפני חצי שנה התחילה אצלי רוזציאה, במקרה שלי, שנתיים לפני החלה אצלי תופעת רנו, קראתי שביחד הם סימנים לסקלודרמה. רציתי לדעת, מה קורה במידה ולא מטפלים ברוזציאה באנטיביוטיקה ?
בבתי טבע המון תכשירים וקרמים המקלים את התופעה.
כרגע אני מטופלת בזרוקס, אך איני רואה שיפור במצב.
כאשר עור הפנים ממש אדום ומעקצץ אני משתמשת בקרם לחות של סבוקלם, שמרגיע את האדמומיות.
מאחר ובארץ אין רופאי עור מומחים למחלה/תופעה, אני די לא סומכת עליהם לגבי הפתרונות התרופתיים שיש להם להציע לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוזציאה
יפית כהן05/10/2010רונית שלום וברוכה הבאה לפורום!
בהתייחס לשאלתך, ראשית, אדגיש ואומר כי דיאגנוזה נכונה וטיפול בשלבים המוקדמים
של המחלה הינו קריטי. חוסר טיפול יכול לגרום לשינויים בלתי הפיכים ברקמת העור
(Irreversible Fibrosis), התרבות חריגה של תאי בלוטת החלב (Sebaceous Hyperplasia ) המאופיינת בהתעבות רקמת האף(Rhinophyma) השכיח יותר אצל גברים. בנוסף, בעיות בראיה עד אובדן ראיה!
הצעד הראשון והחשוב ביותר עוד לפני הטיפול התרופתי הינו הימנעות מטריגרים הידועים
כמחמירים את ההסמקה, והאדמומיות הכל כך אופיינית כדוגמת שמש, סטרס, משקאות אלכוהולים, מאכלים מתובלים. הרשימה מאד ארוכה! תוכלי לקרוא על כך בפורום.
חשוב לציין כי כל התרופות/תכשירים/קרמים הקיימים הינם פליאטיבים הבאים להקל על תסמיני המחלה אך אינם מרפאים אותה! בנוסף, אדגיש כי קיים שוני מחולה לחולה מבחינת תגובת העור וההשפעה לטווח הרחוק!
הפרוטוקול הטיפולי בן אם הנך בישראל לבין אם הינך בארופה או בארצות הברית, זהה וכולל אם כן: א. שינוי בהרגלי תזונה. ב. טיפול תרופתי טופיקלי או סיסטמי (בליעתי) ג.קרמים ד. אנטי אוקסידנטים ה. פרוצדורות קוסמטיות/רפואיות
אנטיביוטיקה הינה הקו הטיפולי הראשון בד"כ הניתן לחולים בשל תכונותיה האנטי דלקתיות והאנטי מיקרוביליות(חיידקיות). מטרונידזול ו- Sulfacetamide
ניתנים כטיפול טופיקלי. בנוסף אנטיביוטיקה סיסטמית כדוגמת טטראציקלין, מינוציקלין, דוקסיציקלין ניתנים אף הם. לעיתים הרופא נותן מרשם לטיפול משולב הן סיסטמי והן טופיקלי.
לגבי תכשירים בבתי טבע ובפארמים השונים. קיים מגוון נרחב של קרמים. חפשי על מרכיב האריזה: Noncomedogenic,Hypoallergenic ובנוסף שיהיה נטול בישום ואם אפשר נטול פארבנים.
לגבי פרוצדורות קוסמטיות, טיפול בחומצה אזלאית(Azelaic Acid), נחשב כטיפול חדש יחסית וכטיפול אלטרנטיבי בקרב חולים אשר אובחנו כרוזצאה פפולה פוסטולרית, נגעים הדומים לאקנה.לחומצה מרכיב בקטריוסטטי(קטילת חיידקים) ובקטרסידי(מעכב התפתחות בקטריות). ריכוז של 20% קרם הוכח כטיפול יעיל בנגעים דלקתיים.
לגבי פרוצדורות רפואיות,קיימים טיפולי ליזר ו- IPL. למרות שלא קיימת תמימות דעים בפורום לגבי יעילותם, אציין כי רוזצאה המאופיינת באדמימות ונימי דם יכולה להשיג שיפור משמעותי והטבה לאורך זמן! חשוב שהטיפול יערך על ידי רופא אם מדובר בליזר או אדם בעל ניסיון רב במקרים של מכשירי IPL .
חשוב לציין כי לפרוצדורה זו יכולות להתלוות תופעות לוואי כמו כוויות זמניות וכמובן נקודה חשובה לציון הטיפול בעיקר יקר!
מניסיוני האישי אציין כי בארץ קיימים מס' רופאי עור מצויינים, אשר בלב שלם אוכל לאמר לך כי תוכלי לסמוך עליהם לגבי הפתרונות התרופתיים!
מקצתם אמנה את דר' רונן אלקלעי, דר' דוד פרידמן, ודר' יוסף שירי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?