מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לגבי רוזציאהמאי17/12/2010
אתן יכולות להמליץ על קרם הגנה מסויים וקרם לחות מסויים?צריך להשתמש בקרם הגנה גם בחורף? האם נוריטייט מקל על המחלה? מה מומלץ יותר נוריטייט או רוזקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות לקרמים
ישראלית22/12/2010היי,
אני מאוד אוהבת את הקרמים של חברת Avene
הם מאוד עדינים, רבים מהם ללא בישום ושאר חומרים מזיקים והם מיועדים לעור רגיש.
אני משתמשת בקרם הלחות שלהם שנקרא: recovery cream ובקרם הגנה spf50.
יש בסופר פארם בדרך כלל דוגמיות של הקרמים ככה שאת יכולה להתנסות בהם לפני שאת מוציאה כסף.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לגבי רוזציאה - תגובה
יפית כהן22/12/2010מאי שלום,
קרם נוריטייט ורוזקס מכילים אותו מרכיב הנקרא מטרונידאזול (Metronidazole).
חומר פעיל בעל השפעה אנטי דלקתית ואנטי מיקרובייאלית.
שני המוצרים טובים, אף על פי שרוזקס מניסיוני נירשם ע"י רופאים בהרבה יותר מיקרים!
קרם הגנה הינו חובה גם בחורף, במיוחד בימים של "שמש מלטפת".
מוצרים של חב' Avene מומלצים ביותר שכן מותאמים הם לעורות הרגישים!
תוכלי למצאם בסופר פארם, בנוסף תוכלי לרכשם בהנחה ניכרת אם הנך חברה בקופ"ח כללית או מכבי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד קצת שאלות
מאי04/01/2011הרופאת עור שלי נתנה לי מינוציקלין וניסיתי במשך 3 שבועות והרגשתי שיש לי יותר אדמומיות ולכן הפסקתי את הטיפול ויש פחות אדמומיות מכשהשתמשתי באנטיביוטיקה, דיברתי איתה היום והיא אמרה שהאדמומיות היא בשל גורם אחר ושהיא ממליצה לחזור לשימוש במינוציקלין ל6 שבועות, כשהתייעצתי עם רופא עור אחר הוא אמר לי להשתמש בנוריטייט, השאלה שלי האם אפשר לא להשתמש בהם ופשוט להימנע מגורמי הסיכון? (גם קשה לי להימנע מהם לגמרי אני שותה קפה נטול קפאין מדי פעם) ואם אני מחליטה שכן אז האם אפשר להשתמש בנוריטייט תוך כדי השימוש באנטיביוטיקה? או שמספיק שימוש באחד מהם?
והאם יש קשר בין רוזציאה לגלולות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד קצת שאלות - תגובה
יפית כהן08/01/2011מאי שלום!
בהתייחס לשאלותייך, גלולות נגד הריון במקרים רבים מיטיבות עם האדמימות האופינית ואף משפרות רוזצאה המלווה בנגעים פפולרים ופוסטולרים, אותם נגעים האופיינים לאקנה!
שימוש בנוריטייט אפשרי תוך כדי השימוש באנטיביוטיקה אך כמובן כל מקרה לגופו!
ממליצה לך להיוועץ ראשית, עם רופא העור!
במיקרים רבים הטבה בעור הפנים עם השימוש באנטיביוטיקה, נראת רק תוך 4 עד 6 שבועות של שימוש!
חשוב מאד להקפיד בתקופה זו ובכלל על מריחה של קרם הגנה וקרם לחות!
המנעות מגורמי הסיכון ושינוי אורח החיים מהווים קו הגנה ראשוני אך אינם מהווים תחליף לכל סוג של טיפול רפואי!
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו..
מאי11/01/2011יפית שלום,
את יכולה בבקשה להמליץ לי על קרם הגנה וקרם לחות מסויימים? כאלו שאפשר לשים מייק אפ מעליהם?
שימוש בגלולות אפשרי תוך כדי השימוש במינוציקלין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד משהו.. - תגובה
יפית כהן15/01/2011מאי ערב טוב,
בהתייחס לשאלותייך לגבי קרם הגנה וקרם לחות, אני אישית משתמשת בקרם הגנה 50SPF של חב' Avene ללא מייק אפ. קיימים קרמים לעור יבש ולעור רגיל נוטה לשמן. הקרמים מצויינים שכן, אינם מכילים מסנני קרינה כימיקלים, מיועדים לעור עדין ומגורה, הינם היפואלרגניים ואינם מכילים מרכיבי בישום!
בנוסף, ואולי הכי חשוב מכילים מסנני קרינה אנאורגנים כדוגמת Titanium Dioxide ו-Zinc Oxide חומרים הידועים כיותר ידידותיים לעור!
את הקרמים ניתן להשיג בסניפי הסופר פארם ואו בבתי מרקחת של קופות חולים מכבי וכללית. רכישה דרך הקופות מזכה בהנחה ניכרת כמדומני 74 שח במקום 150 שח!
חברה מומלצת נוספת הינה La Roche Posay - את מוצריה ניתן לקנות בבתי מרקחת פרטיים. לחברה מס' קרמים בעלי מקדם הגנה 50SPF ללא פארבנים (חומרים המאריכים את חיי המדף של המוצר, אך אינם ידידותיים לעורות הרגישים אדמומיים!).
אדגיש שוב שקרם הגנה אינו מספק הגנה טוטלית מקרני השמש!
יש למרוח את הקרם חצי שעה טרם היציאה לשמש בכמות נדיבה של 2mg לכל CM2
באשר לקרם לחות תוכלי גם כן למצוא מגוון רחב של קרמים, לחות מסוג Hydreane ואו
טולריאן Toleriane- לחות והרגעה לעור רגיש מסדרת מוצרים של חב' לה רוש- פוזה.
שימוש בגלולות למניעת הריון אפשרי תוך כדי נטילת מינוציקלין. חשוב לדעת כי מינוציקלין במקרים מסויימים יכול להקטין במידה מסויימת את פעילות הגלולות לכן חשוב לדעת גם איזה סוג גלולות! מומלץ להתייעץ עם רופא!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?