האם רוזצאה יכולה להיות קשורה לעייני

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• האם רוזצאה יכולה להיות קשורה לעייני
    רויטל
    21/01/2011

21.01.11 שלום על פי התסמינים המופיעים בפורום גם לי יש רוזצאה שבאה לידי ביטוי בצורות שונות במהלך חיי. כרגע לאחר שהייתה לי השפעה אלרגית חזקה שוב התפרצה הרוזצאה אך הפעם היא מלווה גם בעיניים אדומות ונפוחות הגורמות גם לשקיות שחורות מתחת לעיניים. האם יש קשר על פי הידע שלכן בין התופעה הזאת להופעת הרוזצאה? אם כן כיצד ניתן לטפל בתסמינים בעיניים שמאוד מפריעים לי בעיקר בשעות הצהריים בהן התחושה היא שהעיניים כבדות ועייפות
    תודה ובברכה,רויטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם רוזצאה יכולה להיות קשורה לעייני - תגובה

יפית כהן
    27/01/2011

רויטל שלום וברוכה הבאה לפורום!

ממליצה לך ראשית, לגשת לרופא עור על מנת שיאבחן אם מדובר ברוזצאה!

לידיעה, קיימים מס' מצבי עור בעלי סימפטומים הזהים לזה של רוזצאה כדוגמת:
    אקנה, סבוראיק דרמטיטיס ( Seborrheic dermatitis ), לופוס אריטמטוס (Lupus erythematosus) אשר הינה מחלה אוטואימונית רב מערכתית, דרמטיטיס באזור הפה,
    Sarcoidosis- מחלה דלקתית לא זיהומית והרשימה עוד ארוכה....
    ציינתי זאת מאחר ולעיתים נראה לנו כי הננו סובלים ממחלה מסויימת אך למעשה הסימפטומים מצביעים על אלרגיה או הפרעת עור אחרת לא בהכרח מהרשימה שציינתי!
    (הרשימה ניתנה לצורך המחשה!).

קיימת תת קבוצה של רוזצאה עיינית (Ocular Rosacea ), המאופיינת בעינים יבשות
    או בתחושה של גוף זר הנמצא בעין, אך כאמור אשמח אם תוכלי לעדכן אותנו, על מנת שאוכל להתייחס לשאלתך בפרוט יתר!

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה יפית

רויטל
    27/02/2011

תודה יפית על תשובתך,אכן אלך להוועץ עם רופא עור. לאחר בדיקות אלרגיב התגלה כי אני אלרגית לניקל,אך נראה לי שהתופעה על פנים אינה שייכת בהכרח לתוצאות בדיקות האלרגיה.לאחר המפגש עם רופא העור איידע אותך. תודה ובברכה.רויטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף

רויטל
    27/02/2011

בנוסף כעת הפריחה במצב הרבה יותר טוב,אבל הפנים אדומות הפריחה קיימת כרגע בעיקר באיזור הסנטר,ומעט בשני צידי הצוואר (מעט מתחת לאוזניים). בסנטר הפריחה נמצאת בעיקר מתחת לשתי פינות השפתיים בצורה סימטרית בשני הצדדים (על הסנטר ולא על השפתיים),פריחה שנראת מופשטת יותר כמו אקזמה,,,מתייבשת לאחר מספר ימים ושוב חוזרת. העיניים הרבה פחות אדומות כרגע.איידע אותך בהמשך ותודה רבה על התמיכה.אין ספק שמצב העור שלי מטריד אותי כרגע,ואשמח לדעת במה מדובר.לא מובן לי אם זאת תוצאה של האלרגיה או משהו אחר שאינו קשור.שוב תודה.רויטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפית עוד דבר

רויטל
    28/02/2011

טוב...עוד משהו ששכחתי לציין,הרופאה בבית החולים שביצעה את בדיקות הלארגיה היא זאת שאמרה לי שנראה לה שיש לי רוזצאה...ממנה שמעתי בפעם הראשונה על המחלה. גם לאבא שלי יש פנים אדומות והגדלה של ורידים באזור הפנים והאף.אך אצלי הביטוי הוא יותר של פריחה,פצעים ואדמומיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפית עוד דבר - תגובה

יפית כהן
    01/03/2011

רויטל ערב טוב,

האדמימות המופיעה בעורם של חולי רוזצאה שכיחה ביותר באזור מרכז הפנים כדוגמת: אף, לחיים, מצח. אזור צידי הצוואר שכיח פחות להופעת רוזצאה ומאפיין יותר אלרגיות ורגישויות
    העור לחומרים רבים הבאים עמו במגע כדוגמת ניקל, בשמים (פוטוסנסטיביות), שגשוגת הנמצאת בזהב שאינו 24 קרט והרשימה עוד ארוכה....

כמובן, שאדגיש כי מבלי לראות במה מדובר וללא בדיקה של רופא עור לא ניתן לקבוע אבחנה זו כחד משמעית!

ממליצה לך להמתין לאבחנתו של רופא העור. אשמח אם לאחר תעדכני אותנו על מנת שאוכל להתייחס באופן קונקרטי לבעיה ולסימפטומים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו