רוזאציה בגיל צעיר - טיפול?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• רוזאציה בגיל צעיר - טיפול?
    עומר
    05/03/2011

אני בן 17, וכבר קרוב ל3 שנים שהלחיים שלי אדמומיות (כעת זה גם התפשט מהחלק שלהן שקרוב לאף אל החלק שקרוב לסנטר) בלי הפסקה, וחמות גם. זה קורה גם אם אני עושה ספורט וגם אם לא. הלכתי לרופא עור והוא אמר לי שכנראה יש לי רוזאציה, ושלא יודעים על זה הרבה..
    כמה רוקחים נתנו לי כבר תרופות (כמו רוזקס) שבכלל לא עזרו לי, והרופא עור הציע לי IPL. גם חקרתי בעצמי וראיתי שיש גם טיפול פוטודינמי.
    איזה טיפול הכי מומלץ לזה? ואיפה באזור חיפה אפשר למצוא רופא טוב שיבצע אותו.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוזאציה בגיל צעיר - טיפול?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד דבר

עומר
    05/03/2011

יש לי פצעים דמויי אקנה מעטים על הפנים, אך חלק מהם נמצאים באותו המקום כבר כמה שנים ולא מתנקים בחיים גם שאני דואג לשמור על היגיינת פנים.. יש לי כמה על הלחיים וכמה על האף.. הם לא כאלה גדולים או הרבה אבל אני שם לב שזה באותו המקום תמיד..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזאציה בגיל צעיר - טיפול? - תגובה

יפית כהן
    12/03/2011

עומר שלום וברוך הבא לפורום!

טיפול פוטודינמי (Photodynamic therapy), או בקיצור PDT, הינו תהליך המבוצע ע"י רופא מומחה והמיועד בעיקרו לטיפול בנגעים סרטניים או טרום סרטניים כדוגמת Actinic Keratosis.
    בפרוצדורה זו מורחים על העור חומר רפואי אשר נהיה ביואקטיבי עם חשיפתו לסוגים שונים של אור כדוגמת אור כחול(Blue Light), אור אדום(Red Light), או אור המופק ממכשיר לייזר או IPL. כתוצאה אקטיבציה של מולקולת חמצן הגורמת להרס של תאים או רקמה.

אחד החומרים היותר ידועים לשמוש בתהליך זה הינו: amino levulinic acid או בקיצור:
    Levulan- ALA.
    מחקרים רבים שבוצעו במסגרת תהליך זה הצביעו על הטבה גם במקרים של אקנה, צלקות אקנתיות, ורוזצאה במקרים של הגדלת בלוטות חלב.

כאמור PDT אינו הטיפול האופטימלי לרוזצאה!
    מאידך, IPL מהווה אלטרנטיבה מצויינת לטיפול ברוזצאה בהרבה מקרים, אך מומלץ
    לעבור פרוצדורה זו תחת ידיו של איש מקצוע מומחה כדוגמת רופא עור!
    החיסרון של תהליך זה הינו המחיר וכמובן תופעות לוואי של אדמימות חזקה ואף כוויות!

רופאי עור ידועים במרכז הארץ: דר' דוד פרידמן ודר' משה לפידות.
    בחיפה תוכל להתייעץ עם דר' יורם הרט, דר' יהודית אורן ופרופ' גלהר עמוס. כולם כמדומני מקבלים חברי קופ"ח מכבי. במידה והנך חבר בקופ"ח אחרת אשמח אם תוכל לעדכן

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו