מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אקנה מינוציקלין גורם לרוזאציה ?יונתן22/04/2011
אני בן 16, עד לפני חצי שנה היו לי פנים חלקות לגמריי.
לפני כחצי שנה התחיל להיות לי פנים שומניות ורופא עור איבחן שכנראה מדובר בהתפרצות סבוריאה. זה לא כל כך הפריע לי.
אבל לפני כ 4 חודשים התחיל לי התפרצות פצעי אקנה בינונית בפנים.
הרופא אמר לי לנטול כדורי מינוציקלין לתקופה של כ-3 חודשים, אני כבר נוטל את הכדורים כמעט חודשיים ויש שיפור במצב הפצעים.
הבעיה היא - שמאז שהתחלתי לקחת את הכדורים (ממש יומיים-שלוש לאחר שהתחלתי לקחת) נהיה לי בלחי בצד ימין כתם אדום גדול, שאומנם זה אדום אבל זה לא נראה סתם אדמומיות זה נראה ממש כמו כתם !
הלכתי לרופא עור והוא אמר לי שמדובר בהרחבה של כלי דם, ולא בפיגמנטציה, וסביר להניח שזה יעבור לאחר שאני אסיים לנטול את הכדורים ולהמשיך לקחת אותם.
מאז, נוצר לי גם בצד השני כתם אדום קטן כזה וזה משגע אותי - כי זה אומנם אדום אבל זה ממש נראה כמו כתם ! וזה מציק לי מבחינה אסתטית..
הרופא עור אמר לי שזה הרחבה של כלי דם וזה יעבור אחרי הכדורים... וזה מדאיג אותי האם זה באמת יעבור.
אז ההאם הכתם האדום הזה בלחיים נגרם ככול הנראה מתגובה למינוציקלין ?
האם הכתם הזה נגרם מרוזציאה?
והכי חשוב - האם הכתם הזה צפוי לעבור לבד לאחר שאני אפסיק לנטול את הכדורים?
האם יש טיפול (שמעתי על לייזר, אבל אני מתכוון לאיזה תכשיר קרם או משחה) שיעזור להעלים את ההרחבה כלי דם\אדמומיות\ כתם הזה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקנה מינוציקלין גורם לרוזאציה ? - תגובה
יפית כהן29/04/2011יונתן שלום וברוך הבא לפורום!
בהתייחס לשאלותייך, אדגיש ואומר ראשית, כי מבלי לראות במה מדובר יהיה זה לא מיקצועי מבחינתי לקבוע עובדות, ולאבחן אבחנות!
מינוציקלין (Mynocycline), אנטיביוטיקה הניתנת בד"כ כטיפול פרמקולוגי תרופתי לטיפול באקנה ואף ברוזצאה. אע"פ שבמקרים של רוזצאה הקו הטיפולי הראשון הניתן ע"י רופא הינו תכשיר כדוגמת רוזקס המכיל מרכיב פעיל בשם Metronidazole, בעל פעילות אנטי אינפלמטורית ואנטימיקרוביאלית.
לידיעה כללית:
למינוציקלין ספקטרום פעולה ומנגנון המתבטא ב:
א.יעלות נגד חיידק: Propionibacterium acne, חיידק היושב בפתח זקיקי בלוטת החלב ומעורב בהתהוות( Pathogenesis), של מחלת האקנה.
ב.הקטנת הסינתזה והפעילות בתאי העור של חומר בשם nitric oxide. חומר זה ידוע כמעורר דלקת וגורם להרחבה של נימי הדם.
ג. דיכוי פעולה של קבוצה של אינזימים Matrix Metalloproteinasas- המשתתפים בתהליכים דלקתיים בעור
ד.וויסות והקטנת פעילות של מס' ציטוקינים מחוללי דלקת. ציטוקינים הינם חלבונים המקשרים בין תאי הגוף ואחראים להנעתם של תהליכים תאיים רבים.
ה.הקטנת פעילות של רדיקלים חופשיים (Reactive Oxygen Species), הידועים כמחוללי דלקת ומנווני סיבי קולגן.
אחת מתופעות הלוואי של מינוציקלין הינה הרחבה של נימי הדם!
בשלב ראשון הייתי ממליצה לך לקבל חוות דעת מיקצועית נוספת!
אינני מטילה דופי באף רופא עור אך מניסיוני האישי חוות דעת נוספת וטיפול שונה יכול למנוע קונטרא אינדיקציות!
נכון להיום, קיימים פתרונות טופיקלים (מריחתיים) מגוונים שאינם אנטיביוטים לטיפול באקנה פוסטולרי!
שנית, ממליצה לך כחובה להשתמש בקרם הגנה המיועד לעורות רגישים SPF 50.
קרינת השמש גורמת לשחרור של חומרים פרו אינפלמטורים(חומרים מחוללי דלקת), המחמירים עוד יותר את האדמימות בעור הפנים.
חשוב מאד לא להחשף לשמש במיוחד בתקופה של נטילת האנטיביוטיקה!!!
קרם לחות לעורות רגישים נטול חומר בישום, ופארבנים לשיקום מחסום ההגנה של העור
(Barrier),מומלץ אף הוא!
ציינתה שאובחנה לך סבוראה שהינה מחלת/הפרעת עור המאפיינת עורות רגישים עם ליקוי במחסום העור המוביל לאיבוד מים מהיר מפנים העור לסביבה החיצונית!
באשר לנימי הדם והאדמימות בעור פניך, קיימים מס' פתרונות בתחום הרפואה האסתטית. לא הייתי ממליצה לפנות לפתרונות של ליזרים ומכשור זה או אחר טרם סיום נטילת האנטיביוטיקה ואנמנזת ובדיקת מצב העור עם תום הטיפול!
אשמח להתעדכן, על מנת שאוכל להתייחס בפרוט יתר למצב העור
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?