מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הריון ורזציאהסיגל05/06/2011
שלום,
ראשית אני רוצה להודות לכן על העזרה שאתן מעניקות לנו. אני בת 33 ויש לי (אקנה) רוזציאה מזה שנתיים. טופלתי במינוצין, זה לא עזר ועכשיו אני בסיומו של טיפול ברואקוטן.
אני מאוד רוצה להכנס להריון לאחר תקופת ה"התנקות" מהרואקוטן אבל גם מאוד מאוד חוששת מתגובה הורמונלית שתביא להתפרצות המחלה במהלך ההריון.
שהרי בהריון לא ניתן לקחת תרופות כדי לדכא התפרצות ואני עלולה לסבול מאקנה עד סופו. האם ידוע לכן על מקרים כאלו והאם ניתן להתמודד עם התפרצות במהלך היריון בדרכים שלא מסכנות את העובר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון ורזציאה - תגובה
יפית כהן14/06/2011סיגל שלום !
השינויים ההורמונלים המתחוללים במהלך ההריון ועלייה בהפרשת הורמון הפרוגסטרון
טומנים בחובם שינויים היסתופתולוגיים בעור הפנים והגוף.
הסימפטומים הניראים במיקרים רבים הינם אקטיבציה של בלוטת החלב והתפרצות של אקנה ברמות החמרה שונות!
עם זאת וחשוב מאד להדגיש כי התופעה הינה אינדווידואלית ביותר שכן יש נשים שההריון
היטיב עם עור פניהן ובחלקן לא נראתה כל התפרצות של אקנה!
כאמור במהלך תקופת ההריון הטיפול התרופתי הרפואי הן הסיסטמי (בליעתי) והן הטופיקלי מריחתי מוגבל ביותר שכן חלק מהתרופות אכן עלולות לגרום לקונטרא אינדיקציות ואף למומים ביילוד כדוגמת רואקוטן ורטין A!
עם זאת לקוסמטיקה הרפואית פיתרונות יעילים להתמודדות עם התפרצויות אקנה במהלך ההריון! חשוב להדגיש כי החומרים והמרכיבים הפעילים יכולים להיטיב עד מאד
אך אינם פותרים את הבעיה במיוחד במיקרים של אקנה קונגלובתה( Acne Conglobata)
או אקנה עם נגעים מוגלתיים נודולריים שכן לבל נשכח כי מקור הבעיה כפי שציינתי הינו חוסר איזון הורמונלי ובד"כ עם תום ההריון ובמיוחד בשלישו האחרון ניכרת הטבה בעור הפנים!
רשימת החומרים המותרים לשימוש בהריון לטיפול באקנה הינה ארוכה ומגוונת!
מבין המרכיבים היותר ידועים אמנה את החומצה האזלאית Azelaic acid-חומר בעל פעילות אנטי בקטריאלית ובקטריוסטאטית (חומר הבולם התפתחות בקטריות),בעל ספקטרום פעולה המדכא את שגשוג חיידק ה- P.acne המעורב בהתהוות המחלה. לחומר תכונות אנטיווירליות (antiviral), ותכונה נוספת המסבירה את השימוש התדיר בחומר זה הינה דיכוי פעילותו של אינזים alpha reductaze 5 , אינזים המעורב בהפיכתו של הורמון הטסטוסטרון לנגזרתו dihydrotestosterone. הורמונים אלו משפיעים על הפרשת בלוטת החלב.
חומצה אזלאית מפחיתה את כמות חומצות השומן החופשיות בשומנים על פני העור- חומצות הגורמות לשיגשוג חיידק האקנה! בנוסף החומר מנרמל ומאזן את תהליך ההתקרנות וההתחדשות של העור בזקיק השערה. שכן ידוע כי תהליך זה נפגם באקנה
וכתוצאה מתהליך לא תקין נסתם פתח זקיק השערה ובלוטת החלב המחוברת לזקיק השערה אינה יכולה לנקז את החלב מעלה לשטח פני העור!
חומצה גליקולית נמנת מבין משפחת חומצות פירות AHAs- חומצה היותר ידועה לשימוש בקוסמטיקה הרפואית בשל היותה בעלת משקל מולקולרי הקטן ביותר מבין החומצות הקיימות! ריכוז לא גבוה של חומצה לשימוש יום יומי הן כסבון לניקוי הפנים והן כפילינג לחידוש העור מומלץ ביותר!
סולפור ( Sulfor), חומר הניתן לרכשו ללא מרשם רופא (Over the counter).
חומר בעל פעילות קרטוליטית(keratolytic), המונע סתימה של חלב והעוזר בהשלה תקינה של תאי העור!
כאמור קיימים חומרים נוספים! אשמח לייעץ ולעזור בכל שאלה נוספת!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?