חומרים קוסמטיים

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• חומרים קוסמטיים
    מיכל
    26/06/2011

היי
    אני סובלת מרוזציאה כבר כמה שנים
    בשנה האחרונה הסממנים של המחלה החימירו מאד, עד כדי פצעים מוגלתיים באף
    האף נראה מאד אדום ומוגלתי
    לא מפסיקים לשאול אותי מה קרה לי

אני בטיפול אצל מדקר סיני למעלה מתשעה חודשים וטרם נראה שינוי משמעותי
    כמו כן, עברתי במשך חודש תהליך של ניקוי רעלים אצל נטורופתית וכעת אני ממשיכה תאורח חיים המבוסס על תזונה אחרת לגמרי ממה שהייתי רגילה

אחרי שחלה הקלה העור בעקבות הטיפול, חלה החמרה משמעותי וזה די מייאש...

לאחרונה, אני מנסה חומרים קוסמטיים של חברה בשפ פבוניה, שמציינת כי יש לה סדרת מוצרים המתאימים לרטזציאה ואף סדרת טיפולים קוסמטיים

האם ידוע לכן על חברה זו והאם היא מומלצת? אני מאד חוששת מחומרים חדשים

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חומרים קוסמטיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חומרים קוסמטיים - תגובה

יפית כהן
    30/06/2011

מיכל שלום וברוכה הבאה לפורום!

לפני שהנך מתחילה בסדרת טיפולים קוסמטיים, ומבלי להטיל דופי באף חברת

קוסמטיקה, אציין שחברות רבות מבטיחות הבטחות לגבי ריפוי והקלה בסימפטומים

האופייניים אך לא כך ברב המיקרים! אז לפני עוגמת הנפש וגם "החור בכיס"

חשוב שתהיינה תאום ציפיות בינך לבין הקוסמטיקאית המטפלת! מה מטרת הטיפולים?

חשוב מאד לשאול ולברר מה המרכיבים הפעילים בקרם ואופן פעולתם!!

חשוב מאד לבחור איש מקצוע המתמחה בהקלת הסימפטומים והמכיר את המחלה על בורייה!!

חשוב לזכור שרב התכשירים הקוסמטיים/רפואיים/הומאופטים היקימים כיום הינם פליאטיבים קרי, מקלים על הסימפטומים אך אינם מרפאים!!! וכאן נשאלת השאלה מה מבטיחים לך?

חסרים לי מס' פרטים בשאלתך:

האם רופא עור אבחן את המחלה?

אם כן, מה הטיפול התרופתי אשר נרשם לך?

האם השתמשת בתכשירים רפואיים ולאיזו תקופה?

האם הפצעים המוגלתיים מופיעים רק באזור האף או שגם באזור אחר בפנים?

אשמח לקבל את תשובתייך, על מנת שאוכל להשיב לשאלתך בפרוט רב!

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומרים קוסמטיים

מיכל
    01/07/2011

היי
    תודה על התגובה המהירה

רופאת עור אכן אבחנה את המחלה אצלי, והציעה לי ליטול גלולות למניעת הריון _דיאנה או יסמין)וכמו כן, טיפול אנטיביוטי לתקופה של חודש עד שלושה חודשים (רוקסיטרומיצין) וג'ל קלינדמיצין למריחה מקומית.במידה וזה לא יצליח, הציעה לשקול ראקוטן בחורף.

החלטתי לנסות שיטות אלטרנטיביות משמעותיות בטרם אתחיל טיפול אנטיביוטי, שתמיד אפשרי, כדי לעשות שינוי יותר משמעותי מבחינה פנימית. לכן, פניתי למדקר סיני ולנטורופתית. במסגרתם, עברתי חודש של ניקוי רעלים סגפני (מיצים, תזונה המבוססת על אורז, מרק צח, עלים ירוקים וקוואקר, ובכל שבוע מתווספים מזונות שונים). לאחר חודש, עוברים לתזונה מלאה, שמבוססת על התאמה אישית לסוג הדם ולמחלה עצמה. התפריט לא כולל מזונות רבים, כגון סולניים, סוכרים, חיטה, אלכוהול, מוצרי חלב ועוד. וכמו כן, כולל תוספים שונים (נוזל אלוורה לשתיה, אומגה, ומיצוי צמחים) ודיקור אחת לחודש.
    אני חייבת לציין כי בתהליך הניקוי עצמו חשתי הקלה במצב העור, אך עם סיומו שוב חלה החמרה משמעותית.
    בנוסף לכל זאת, התחלתי בפעילות ספורטיבית מתונה.

הרוזציאה אצלי באה לידי ביטוי באדמומיות בלחיים, במצח ובסנטר, אך בעיקר באף אדום במיוחד ובפצעים מוגלתיים באף. האף הוא מוקד האש אצלי.וזה נראה לא טוב...

החברה הקוסמטית שאני משתמשת במוצריה מוכרת סדרת מוצרים, שלטענתה אמורים לסייע משמעותית בהפחתת האדמומיות ובטיפול במחלה. גם אני סקפטית, במיוחד במצבי וחוששת מכל קרם ומהחרפת המחלה. האם את מכירה את המוצרים של החברה הזו?כשאת אומרת לבדוק חומרים פעילים וכד', מה כוונתך? מה כדאי לבדוק בדיוק?

מה דעתך על הטיפול האנטיביוטי? ובכלל?בכל מקרה, היה ולאורך זמן, אראה כי אין שיפור בגזרה האלטרנטיבית, אשקול טיפול אנטיביוטי, לאחר שאתייעץ עם רופא עור מוסמך נוסף, לקבלת חוות דעת נוספת.

אני בהחלט מודאגת. ככל שאני מתעניינת ומעמיקה יותר במחלה הזו, כך אני מיואשת יותר. אני מסרבת לקבל את זה שאין פיתרון ממשי, לפחות עד כדי כך שהיא תהיה על "אש קטנה" מאד.

תודה וערב טוב
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומרים קוסמטיים - תגובה

יפית כהן
    08/07/2011

מיכל שלום!

רוזקס, חומר פעיל (Metronidazole), מהווה קו תרופתי ראשון לטיפול ברוזצאה מסוג I-רוזצאה המלווה באדמימות ונימי דם ובתת סוג II- רוזצאה המאופיינת גם בהופעת נגעים פפולרים פוסטולרים מוגלתיים הזהים לסימפטומים המופיעים באקנה. סימפטומים המופיעים גם באפך על פי תיאורך!

תכשיר פרמקולוגי זה אינו אנטיביוטיקה ובעל ספקטרום פעולה אנטי מיקרוביאלי ואנטיאינפלמטורי/נוגד דלקת. ידוע כי החומר מדכא תנועת נטרופילים(כמוטקסיס), אשר הינם תאים השייכים למערכת החיסון והידועים "כמשחררים" רדיקלים חופשיים(חומרים מחמצנים מחוללי דלקת).

חוות דעת רפואית נוספת מומלצת ולו רק מהסיבה שנראה כי עבר זמן מאז ביקורך אצל רופאת העור! במידה והינך מהמרכז אשמח להמליץ על מס' רופאים מומחים בתחום!

רוקסיתרימיצין וקלינדמיצין הינן אנטיביוטיקות כך שתמיד תוכלי לקחתן עם תום מיצוי
    התכשירים הטופיקלים הפרמקולוגים הפעילים או בשילובם יחדיו!

חומר נוסף ושאינו אנטיביוטיקה המומלץ למקרים של רוזצאה פפולרית/פוסטולרית הינו:
    Azelaic Acid. בריכוז של 20% קרם או 15% Gel. החומר מצוי באופן טבעי בחיטה, שעורה ושיפון. לחומר ספקטרום פעולה נרחב, על כן אציין את החשובים מאחר וקצרה היריעה :
    *פעילות בקטריוסטטית/בולמת התפתחות בקטריות וחידקייי גרם aerobic(זקוקים לחמצן), כדוגמת Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Candida albicans
    *פעילות קוטלת חיידקים(bactericidal ), בעיקר נגד חיידק האקנה Propionibacterium acnes ו- Staphylococcus epidermis
    *החומר ידוע כלוכד רדיקליים חופשיים
    *מדכא את פעילותו של אינזים 5 -alpha reductase , אינזים המעורב בהפיכתו של הורמון הטסטוסטרון לנגזרתו דהידרוטסטוסטרון- חומר המשפיע על הפרשת בלוטת החלב
    *נירמול תהליך התקרנות וחידוש העור
    *הורדת הרכב חומצון השומן החופשיות מסך השומנים המופרשים על פני העור
    *פעילות אנטי ויראלית ועוד

תזונה ושינוי הרגלי אכילה הינם מבורכים אך אינם באים במקום כל טיפול תרופתי אלא במשולב!

באשר לחב' הקוסמטיקה אישית לא ניסיתי את מוצריהם לטיפול ברוזצאה אף על פי שאת חלק ממוצריהם אני כן מכירה! על כן, לא אוכל לבסס את תשובתי על סמך ניסיוני! רבים מתכשירי החברה מכילים צמחים שונים, אך לגבי הסימפטומים המופיעים בעיקר על אפך אני קצת סקפטית מאחר ונדרשים חומרים פעילים ביותר הזהים לאלו אשר משתמשים במחלת האקנה! תמיד מומלץ לבדוק ולברר אילו צמחי מרפא ומהו החומר הפעיל בקרם?

נשמח להתעדכן, בברכת סוף שבוע נעים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשימת רופאים מומלצים

מיכל
    11/07/2011

יפית שלום

אשמח לקבלת רשימת רופאים מומלצים במרכז

תודה והמשך שבוע נעים

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשימת רופאים מומלצים - תגובה

יפית כהן
    11/07/2011

הי מיכל,

אשמח אם תוכלי לעדכן באיזו קופת חולים הנך חברה?

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו