פורום מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ דחוף לגביי חולת שד עם גרורות בכבד
    דן
    16/07/2018

לרופאים היקרים שלום רב,

שמי דן, אני סטודנט לרפואה, אשמח אם תוכלו לייעץ בנוגע לקרובת משפחה שאינה מתגוררת בארץ, בת 55, חולת סרטן שד מסוג ductal carcinoma, אובחנה לפני כ- 5 שנים, כשהסרטן הנ"ל כבר מפושט ושלח גרורות לעצמות ולכבד, חיובי לקולטני ER ו-PG. טופלה בטמוקסיפן משולב עם זומרה, עם הטבה משמעותית ונסיגה של המחלה, עברה כריתת שחלות בילטרלית.

לאחר כשנה וחצי הטיפול הוחלף לאירימידיקס, בעקבות הרעה במצבה ואז המחלה שוב נכנסה לרימיסיה. לאחר שנה בטיפול הנ"ל, הוחלף לפסלודקס למשך כשנה.

לאחר כארבע שנים במצטבר של הטיפולים הנ"ל, לפי דברי האונקולוג, מיצתה את הטיפול ההורמוני והחלה בטיפול כימותרפי -כדורי XELODA.

הטיפול האחרון הוכח כיעיל עד לפני מספר שבועות, כשלפתע חשה ברע, ולאחר מכן ביצעה בדיקות דם ואולטראסאונד - בבדיקות דם: הפרעה קלה באנזימי כבד ועלייה של בילירובין פי כמה מהנורמה (ללא צהבת וללא גרד), כמו כן באולטראסאונד - כבד מוגדל, עם ריבוי גרורות עד לגודל של 4 ס"מ, חשד ליתר לחץ דם פורטאלי וחשד לנוזל חופשי בכמות מינימלית, בבטן.

הרופאים הפסיקו את הטיפול האוראלי ב-XELODA ומסרבים לבצע טיפול כימותרפי משולב, ורידי, בטענה שהבילירובין גבוה, והטיפול עלול לגרום לכשל כבדי. כרגע מקבלת הפטופרוטקטורים ותרופות משתנות.

א. האם רמת בילירובין גבוהה פי כמה מהנורמה, והפרעה קלב באנזימי הכבד מהווה קונטרה אינדיקציה מוחלטת למתן טיפול כימותרפי ורידי? אם לא - אילו תרופות ניתן לשקול. במידה וכן - האם יש אלטרנטיבות אחרות לטיפול?

ב. האם יש דרך יעילה לגרום להורדת הבילירובין בדם, כדי שהחולה תוכל לקבל את הטיפול הכימותרפי?

ג. האם ניתן לחזור לטיפול ההורמונלי שבעבר הוכיח את עצמו או אולי לשלב עם הטיפול הכימותרפי?

ד. בכל מקרה, בהתחשב בכל הנסיבות, ובעובדה שהחולה הרגישה טוב לאורך 5 השנים האחרונות, ולא היו ביטויים קליניים מובהקים למחלתה, האם יש ביכולתיכם לתת פרוגנוזה לחולה כזאת (מינימום-מקסימום) ?

תודה מראש, והרבה בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחלה גרורתית בכבד

פרופ` איתן מור
    16/07/2018

לצערי מהלך המחלה מורה על חסר תגובה לטיפול ביולוגי עם התפשטות המחלה לכבד שמביאה גם להפרעה בתפקודי כבד.
    ההתיעצות נוגעת יותר למומחים אונקולוגים ולא לפורום שלנו שעוסק במחלות כבד או בנגעים בכבד שניתנים לטיפול מקומי או כירורגי ולא למחלה גרורתית לכבד של סרטן השד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת של בדיקת אולטרסאונד
    דין
    08/07/2018

שלום דר אני בן 58 עשיתי אולטרסאונד והתשובה אינה ברורה לי ,כבד בעל אקוגניות גבוהה,מתאים להסננה שומנית, לא הודגם מימצא סונוגרפי מוקדי (.יש לציין שעברתי לפני כשנתיים הורדת כיס מרה ולפני שנה היתה לי דלקת מעיים שטופל באנטיביוטיקה)והאם יש צורך לשמור על תזונה נכונה, תודה מראש

הוספת תגובה

• הסננה שומנית בכבד

פרופ` איתן מור
    14/07/2018

מראה על דיאטה לא מאוזנת או מחלה מטבולית המשפיעה על מבנה הכבד כדאי שתפנה לרופא מומחה במחלות כבד ותפחית פחמימות
    אבל אל דאגה עם דיאטה מאוזנת ברב המקרים יכול להפוך לכבד תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד מחלת ווילסון או גילברט
    תמיר
    07/07/2018

שלום לכולם שמי תמיר חייל בן 20. בבדיקות דם שגרתיות שעשיתי נמצא שהבילירובין הכולל שלי הוא 3.69 הישיר 0.89 והבלתי ישיר הוא 2.80,אנזימי כבד תקינים. לאחר עוד בירורים נמצא גם שיש לי צירופלזמין נמוך ברמה של 13.7. בעקבות תוצאות אלו חשד הרופא במחלת ווילסון ושלח אותי לבדיקות נחושת בשתן באיסוף של 24 שעות ובדיקת עיניים לשלילת טבעות קיזר פליישר ושתי הבדיקות יצאו תקינות, us כבד ודרכי מרה תקין. בעקבות התוצאות הרופא קבע שיש לי תסמונת גילברט והמצב שלי תקין ואין צורך לשלוח אותי לרופא גסטרו. לפי מה שקראתי תסמונת גילסרט מאופיינת רק בבילירובים בלתי ישיר גבוה ואצלי גם הישיר גבוה כמו כן, גם קיים התירופלזמין הנמוך. השאלה שלי אם באמת אפשר לקבוע לפי הסימנים האלו שמדובר בתמונת גילברט ואין צורך לגשת לרופא גסטרו לבדיקה מעמיקה יותר. תודה תמיר.

הוספת תגובה

• בילירובין גבוה

פרופ` איתן מור
    14/07/2018

רופא המשפחה צודק אבל אם תרצה להיות יותר שקט תפנה לרופא מומחה למחלות כבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

תמיר(כותב השאלה
    23/07/2018

תודה לך פרופסור על תשובת פרופסור.
    בבדיקת סקר גנטי אפשר לקבל תשובה ודאית לגבי מחלת וילסון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HEPATITIS Bs Ab מעיד על חיסון?
    itzhak zilburg
    01/07/2018

האם הערכים של 82.3 של נוגדנים להפטטיס B , מעיד שאני מחוסן? (HEPATITIS Bs Ab) ואני זקוק לחיסון דחף?

לקביעת תור
    סגירה
    HEPATITIS Bs Ab מעיד על חיסון?

הוספת תגובה

• הפטיטיס B

פרופ` איתן מור
    14/07/2018

רמה טובה של נוגדנים אין בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור תוצאות סי טי
    דור
    20/06/2018

שלום אפשר הסבר למשמעות התוצאות כבד בגודל תקין, בסגמנט 4 של הכבד בסמוך לשער הכבד מודגם תהליך היפודנסי עם כלי דם מסביבו, ללא האדרה, קרוב לוודאי אזור של כבד שומני, באונה השמאלית של הכבד לא הודגם תהליך חשוד, באונה הימנית של הכבד בשלב העורקי הופיע תהליך מעט היפרדנסי עם גבול היפודנסי בהיקפי בקוטר של 1.6 ס"מ, בשלב הורידי ובשלב המאוחר לא ניתן לזהותם,.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בירור תוצאות סי טי

הוספת תגובה

• ממצאי CT

פרופ` איתן מור
    14/07/2018

הסננה שומנית בסגמנט 4 הוא ממצא לא משמעותי שכיח
    תהליך של 1.6 סמ באונה הימנית יכול להיות גוש שפיר כגון המנגיומה , אדנומה או FNH . בגודל כזה< 2 סמ מספיק לעשות בדיקת אולטראסאונד מכוון לאיזור או לבצע MRI בעוד 3 חדש' ,

חשוב גם לדעת את גילך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השוואה בין סיטי פט
    Shimon
    03/06/2018

דר שלום וברכה.
    הייתי שמח לדעת כמה השינוי משמעותי, בהינתן, שהפט סיטי בוצע כשבועיים מהטיפול האחרון ( ליתר דיוק הטיפול שהוא קיבל, כולל המשך טיפול בהזלפה כיומיים אחרי הטיפול, והפט סיטי בוצע שבועיים מאז הטיפול שהוא מקבל בביה"ח).
    2) האם יש משמעות לזה שהחולה נוטל קנאביס ברמת מיצוי גבוהה כדי לזרז את תהליך הריפוי (כמובן ברישיון). ועוד סדרה של תוספים צמחיים כסידן אמורפי, ואלואור הומאני וכו . אני מצרף את פרוטוקול הטיפול והפיענוח של pet הראשון מתאריך 2/18 והשני מתאריך 5/18. אודה לך מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    השוואה בין סיטי פט

הוספת תגובה

• פט סיטי פיענוח מתאריך 2/2018

Shimon
    03/06/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוטוקול טיפול

Shimon
    03/06/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע טרנסמזנטריאלי ועלייה באנזימי כבד
    שואלת
    22/05/2018

שלום
    האם בקע טרנסמזנטריאלי ללא חסימה במעי הדק יכול לגרום לעלייה באנזימי כבד?

הוספת תגובה

• בקע טרנסמזנטריאלי

פרופ` איתן מור
    12/06/2018

לא נראה לי שיש קשר. גם חסימת מעי לא תביא בד"כ לעליה באנזימי כבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצא אקוגני בכבד - המנגיומה
    אלעד
    14/05/2018

שלום,
    אמא שלי סובלת מאבנים בכליות, צילום שיגרתי גילה ממצא אקוגני קטן בכבד, אשמח לדעת כיצד להתנהל? איזה בדיקות צריך לעשות?
    בפענוח צילום רשום כנראה המנגיומה, "כנראה"? איך אפשר לדעת שזאת הבעיה? צריך לחשוש מגידול ממאיר ?

"באונה ימנית של הכבד מודגם ממצא אקוגני בגודל כ *4.0 5.0 ס"מ . "

"ממצא אקוגני קטן בכבד - לפי מראה סונוגרפי יכול להתאים להמנגיומה . "

תודה לעוזרים ובשורות טובות לכולם

הוספת תגובה

• המנגיומה בכבד

פרופ` איתן מור
    16/05/2018

צדק בדבריך צריך לבקש בדיקה נוספת לוודא שזו אכן המגיומה ע"י CT טריפאזי או MRI.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה בתפקודי הכבד כבר 12 שנים
    שרון
    25/04/2018

היי, בת 39 משנת 2007 לאחר לידת בני הראשון שמתי לב שבבדיקות השגרתיות יש עליה קלה באינזימי בכבד alt/שדאggt בסביבות 5/6 פעימות. עברתי בדיקת אולטראסאונד לשלילת כבד שומני . בדיקות מקיפות של מחלות כבד שהכל יצא תקין . עם התייעצות מומחה כבד נאמר לי רק לבצע מעקבים . אף אחד לא יודע מה הסיבה ..מה זה יכול להיות ???????????

הוספת תגובה

• הפרעה 12 שנים בתפקודי כבד

פרופ` אלי צוקרמן
    28/04/2018

הפרעה קלה נחשבת עד פחות מ X2. אם כל הברור שלילי (קיים בירור נקובל שיש לוודא שאכן הכל בוצע) ברוב המקרים אכן מדובר בכבד שומני שאינו בא לידי ביטוי ב US. במקרים שיש הפרעה יותר מ X2 אפשר לשקול ביופסיית כבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה -מקור כאב הבטן
    שואלת
    22/04/2018

שלום ד"ר,
    בת 29.לפני כחודש וחצי הגעתי למיון עם כאב בטן נוראי שהיה בעיקר בחלק העליון של הבטן (אפיגסטרי).כאב זה לווה בבחילות נוראיות ועליה של טעם נורא מהבטן .ההתקף כאב בטן זה היה שני בתוך חודש מההתקף הראשון וגם התקף זה וגם הקודם היו יומיים לפני מחזור.
    בבדיקת הדם היו לי ast-54 ליקוציטים 14.86 ניטרופילים 12.13 ולימפוציטים 1.74 בזמן שהותי במיון היה לי דופק גבוה ולחץ דם גבוה.
    בדיקת ct בטן הראתה מעיים דקים צמודים לבטן שמאלית -בקע טרנסמזנטריאלי ללא חסימה
    שחלה שמאל עם נגעים היפודנסים 40*55ממ
    כל השאר תקין.
    אושפזתי לכמה ימים שבמהלכם בדיקות המעבדה היו תקינות.
    מספר ימים אחר ששוחררתי מאשפוז שום היה לי התקף זהה שכלל כאבי בטן נוראיים וטעם מר שעולה אך בפעם הזאת לא הלכתי למיון.
    עשיתי אולטראסאונד כיס מרה בחשד לאבנים בכיס מרה ויצא תקין.
    לפני כמה ימים עשיתי בדיקות דם כולל תפקודי כבד שיצאו תקינות.
    מה יכולה להיות הסיבה להתקפי כאבי הבטן האלה ולמה הייתה עליה בליקוציטים וב ast? חשבו שזה אבנים בכיס מרה וכאמור האולטראסאונד יצא תקין.
    מה להערכתך יכולה להיות הבעיה ? האם יכול להיות שיש אבן בכיס המרה ולא רואים באולטראסאונד? בעיה אחרת?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה -מקור כאב הבטן

הוספת תגובה

• כאבי בטן והפרעה באנזימי כבד

פרופ` אלי צוקרמן
    28/04/2018

2 ההתקפים שאת מתארת עלולים בהחלט להגרם על ידי אבנים או "בוץ" במערכת דרכי המרה. לא תמיד רואים ב US (חשוב גם מי מבצע). הבדיקה שיכולה לסייע היא endoscopic ultra sound ((EU

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה מדאיגה לu.s בטן עליונה
    נאוה
    17/04/2018

שלום רב
    בפענוח הבדיקה כתוב :
    הכבד במשרעת של 17.5 ס"מ,בעל מרקם הדי.
    טחול במשרעת של 12.9 ס"מ
    בסיכום כתוב- hepato splenomegaly-ממצא חדש
    כבד שומני ללא שינוי
    דואגת מאד ....

הוספת תגובה

• כבד שומני

פרופ` אלי צוקרמן
    28/04/2018

לא בהכרח סיבה לדאגה. יש צורך בהערכת תפקודי כבד והערכת פיברוזיס (הצטלקות) בשיטות לא פולשניות (רצוי במרפאת כבד). הטחול על פי המדדים בגודל תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכבד מעט מוגדל במשערת 16.1 ס"מ ומעט שומני
    א`
    12/04/2018

ממה נובע הגודל הזה , ואם זה משהו חריג שצריך לטפל בהקדם.
    ואך אפשר לטפל או להקטין את הגלתו בפעולה לא פולשנית .
    תודה

הוספת תגובה

• כבד שומני מעט מוגדל

פרופ` אלי צוקרמן
    28/04/2018

ההגדלה של הכבד הינה עקב המצאות שומן בתאי הכבד. יש צור בהערכה מקובלת . הטיפול כולל הורדת משקל , פעילות גופנית ודיאטה דלת פחמימות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאים בכבד סיטי בטן ואגן
    נירה
    09/04/2018

שלום. הופניתי לסיטי בטן ואגן עקב גילוי באקראי של ציסטות בטחות כאשר הגדולה גדלה ב1 ס"מ בין אולטרסאונד אחד לשני כעובר שנה. בסיטי מצאו ממצאים בכבד אבל איני מבינה מה זה בדיוק יכול להגיד. מה שנכתב זה כך:כבד מוגדל כ-23 ס"מ. בשלב הפורטאלי ונוסי מוקדים היפודנסיים זעירים פזורים על פני הכבד.ממוקמים במהלך של כלי הדם הפורטאליים. אינם מזוהים בשלב הסריקה העורקית או בשלב הסרקיה המאוחרת. חלקם נראים מתארכים במהלך כלי הדם.טחול בגודל תקין ומרקם הומוגני באספקט האחורי 3 ציסטות. הגדולה ביותר בעלת גבול מעט לובולארי בקוטר של כ-26 מ"מ. לגבי ממצאי הכבד כתב בסיכום: המהלך משני צידי הורידים הפורטאליים יכול להתאים לבצקת פרי פורטאלית- ממצא בלתי ספציפי- היכול לרמז בין היתר על מחלה הפטית,מאידך,היעדר הממצא בשלב העורקי ובשלב המאוחר מעלה מחשבה על הפרעת פרפוזיה. מציע הערכת תפקודי הכבד מעבדה, אולטראסאונד בטן כולל דופלר של מערכת כלי הדם ההפטיים, MRI של הכבד בנסיון לאפיין יותר טוב את הממצאים, בהתאם המשך בירור במסגרת מרפאת כבד.2. ציסטות בכבד.
    תוכל בבקשה לומר לי מה משמעות הכבד המוגדל?המוקדים ההיפודנסיים וכל ההשערות שהוא רשם בסיכום? האם זה משמעותי?האם יכול להיות חשד למשהו סרטני?אשמח להבהרות

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאים בכבד סיטי בטן ואגן

הוספת תגובה

• נגעים בכבד

פרופ` אלי צוקרמן
    28/04/2018

בשל ריבוי הממצאים יש צורך בעיון ב CT (אשמח לעשות זאת). מדוע בוצע CT מלכתחילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא היפודנסי בכבד
    נאוה
    20/03/2018

שלום רב,
    בשל כאבי בטן כרוניים ( 3 שנים) מלווים בכאבי גב הופניתי לבדיקת הדמייה CT עם הזרקה תוך וורידית של חומר ניגוד.
    אני רוצה לציין כי יש לי total situs inversus system
    בבדיקה הכל יצא תקין למעט ממצא היפודנסי בסגמנט 2 של הכבד בגודל של כ 0.9 ס״מ. עליי לציין שאני לוקחת גלולות זמן רב ובהמשך השנה אני מתכננת הריון ( בת 37)
    מה לפי דעתכם עליי לעשות? איך
    להמשיך את הבדיקות מכאן? והאם זה חכם להפסיק גלולות בשלב זה?
    לגביי היסטוריה משפחתית - אבי חלה בסרטן בצעירותו.
    אשמח לקבל הבהרות בעניין ואולי גם הנחיות למה לבדוק ולעשות הלאה.
    תודה רבה,
    נאוה.

לקביעת תור
    סגירה
    ממצא היפודנסי בכבד

הוספת תגובה

• ממצאים בבד

פרופ` אלי צוקרמן
    28/04/2018

ממצא היפודנסי זעיר אקראי ב CT יכול להיות המנגיומה או ציסטה (ממצאים שפירים). יש להשלים ההערכה על ידי US שעשוי להבדיל בין הממצאים. בד"כ אין סיבה לדאגה בממצאעם מסוג זה אבל יש לבררם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן מעי הגס וגרורת בכבד
    אולי
    17/03/2018

לום רב ...
    אני מבקשת מענה בהקדם אמא בת 58 מצאו אצלה סרטן במעי הגס ושתי גרורות בכבד ..אחרי צילום סיטי ובית סיטי מצאו שתי גרורות בלבד בגודל עד 2.5 סמ בלבד...
    לצערי אחרי שבוע עשו בדיקת MRI רשמו ורשמו שהכבד מוגדל מעט 18.3 סמ ..תשעה נגעים בשתי אונות הכבד המראים אות מעט גבויהה ב t2 נמוך ב t1 ומקבלים האדרה טבעתית לאחר הזרקת גדוליוניום .חשודים מאוד לפיזור משנה הגדול בסגמנט 2 צמוד לוריד הפורטאלי השמאלי בגודל של 2.5 סמ נגע בסגמנט 4A ונגע בסגמנט 4B ، 
    5 נגעים בסגמנט 6 ונגע בסגמנט 8 ...
    לפני ה mri הוחלט לעשות 4 טיפולים ואז כריתת כבד .. לדעתך לפי מה שהתגלה ב mri יכול לשנות את המצב ולא יתאפשר ניתוח לכבד ..
    ואיך זה יכול להיות שב pet ct ראו שני נגעים בלבד ואחרי שבוע ראו ב mri 9 נגעים ?? 
    מבקשת מענה בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן מעי הגס וגרורת בכבד

הוספת תגובה

• גרורות בכבד

פרופ` איתן מור
    20/04/2018

שלום אולי בכל מקרה מגיע לה טיפול אונקולוגי לפני ניתוח גם אם מדובר ב2 גרורות שנמצאו במקביל לממצא במעי הגס.
    לגבי ניתוח יש לשקול זאת בגמר סבב טיפול כימי/ביולוגי.
    לא תמיד הממצאים בבדיקות הדמיה שוות ה MRI משלים את בדיקת ה CT ויש לסמוך על התשובה.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה