שלום רב!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • שלום רב!
    לירון
    15/08/2012

    הייתי היום אצל שיננית במרפאת "כללית סמייל", כאשר נכנסתי שאלתי אותה אם אני ראשונה והיא אמרה שכן. ואז שאלתי אותה האם המכשירים עוברים חיטוי והיא אמרה לי "את ראשונה, אין לה מה לדאוג, הכלים נקיים". אציין כי כאשר נכנסתי אליה לחדר הכלים כבר היה במקום ואז היא חבשה כפפות והלכה לחדר הסמוך שבה הייתה שיננית נוספת שהייתה באמצע עם מטופל והיא לקחה ממנה כל מיני דברים תוך כדי שהיא עם הכפפות ואני ברוב טיפשותי לא אמרתי לה להחליף כפפות ועכשיו אני מתחרטת. דבר נוסף, לפני שהתחלתי את הטיפול ראיתי שבחור הזה שיורקים את הדם, איפה שמונחת הכוס פלסטיק והמים היה מלא אדום וגם לא התייחסתי, רק אחכ בדיעבד נכנסתי ללחץ שאולי בכל זאת היה מישהו לפני בחדר, אולי היא לא אמרה את האמת, אולי השיננית שלידה עבדה באותו חדר וקיבלה מישהו עד שהיא תגיע ואותה אחת לא חיטאה את המכשירים. כל המכשירים היו ממתכת ולא חד פעמיים. יש לי מספר שאלות אליך, אנא ענה לי כי אני לחוצה מרוב פחד ואין לי אוויר: 1.במידה וכן היה מישהו לפני ועברו כמה דקות והמכשירים לא עברו חיטוי והיא עשתה לי ניקוי וירד לי מלא דם, האם כך אפשר להידבק חלילה באיידס או הפטטיס? 2.אם היא נגעה עם הכפפות בחדר של השיננית השנייה בכלים שהיו שם כאשר היא הייתה עם מטופלת אחרת והידיים שלה נגעו בדם - ייתכן והשאילה ממנה כלי מסוים לניקוי שלא היה לה והכלי לא היה מחוטא ...או הכפפות התלככו בדם והיא נגעה במכשירים שהיא ניקתה לי האם כך אפשר להידבק באיידס או הפטטיס? 3. בסיום הטיפול ראיתי אותה עוברת על המכשירים עם מגבון חיטוי אני מניחה ועם אותו אחד היא עברה על הכלים ועל המשטח...ראוי לציין שירד לי דם רב בעת הניקוי והאם חיטוי כזה מספיק על מנת למנוע זיהום...אני שואלת כי כמו שלי ירד דם, גם למטופל קודם יכול להיות שירד דם והאם המגבון מספיק על מנת להשמיד את החיידקים, במיוחד שזה אותו מגבון... 4. האדום הזה בחור שראיתי שבו יורקים את המים ייתכן שזה דם, האם זה תקני שזה היה שם? בקיצור האם עלי להילחץ? מה הסיכוי שנדבקתי במשהו? האם אני בחרדה מיותרת? האם אני יכולה להיות רגועה ולחזור לשגרת חיי? אני אנא ענה לי בהקדם. תודה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב!

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שלום רב! - תגובה

    ד``ר מאיר רקוץ`
    22/08/2012

    ללירון שלום,

    הנחיות השמירה על ניקיון וחיטוי הציוד והמכשירים במרפאות השיניים הן ברורות ומובהרות לצוותי מרפאות השיניים הן ע"י משרד הבריאות, ההסתדרות לרפואת שיניים וקופות החולים.
    אני מציע שאת כל מה שראית או את חוששת ממנו תפני לרופא/ה מנהל/ת מרפאת השיניים בה ביקרת , ובקשי הסברים לגבי שיטות העבודה והשמירה על ניקיון וחיטוי במרפאת השיניים.

    בברכה

    דר' מאיר רקוץ'

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום