הריון מתקדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון מתקדם
    בילי
    16/07/2008

שלום, יש לי כאב בשן, האם מותר לי לעבור הרדמה על מנת לטפל? האם יש כללים מיוחדים לנשים בהריון וטיפולי שיניים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון מתקדם

הוספת תגובה

• טפול שיניים והריון

ד``ר חיים רפפורט
    16/07/2008

חשוב לדעת שמותר ולעתים רצוי לטפל גם בזמן הריון. בודאי שאין להימנע ממתן הרדמה. עצם היותך בהריון אינה אומרת שעליך לסבול במהלך הטיפול. טיפול המוגדר עזרה ראשונה רצוי שינתן שכן הימנעות מטיפול והכאב והלחץ הנלווים אליו משפיעים לרעה גם על העובר. רק לעתים רחוקות כגון בהריון בסכון רצוי לערב את הגניקולוג המטפל בשיקול הדעת. לגבי חומר ההרדמה על רופא השיניים לשקול את החומר בשמוש. בדר"כ הזמן המומלץ לטיפול הינו בטרימסטר השני אך ניתן לטפל לכל אורך ה הריון. צילום הנחוצים לאבחנה מותר לבצע תוך שמוש באמצעי הגנה כמקובל. טיפולים שאינם דחופים ניתן לדחות לאחר ההריון. רצוי להיות במעקב של רופ"ש בזמן ההריון ואף לבדוק את מצב החניכיים ולבצע סילוק אבנית כנדרש שכן השינויים ההורמונלים יכולים להשפיע לרעה על התפתחות דלקת חניכיים.לסכום הייתי ממליץ לגשת לרופ"ש אשר יבדוק ויחליט על דחיפות הטיפול תוך התיחסות למצבך הכללי וימליץ על הטיפול הנדרש.
    בהצלחה
    ד"ר חיים רפפורט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה