מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטת תריס ודלקת חניכייםאילן27/08/2008
מזה מספר שנים אני סובל מידי כחצי שנה מכאבי חניכיים סביב שיני הבינה התחתונות. לעיתים הכאב חולף כעבור מספר ימים בעזרת צחצוח ושימוש בשטיפת פה כזו או אחרת... ולעיתים מתפתחת סביב המקום דלקת ואני נאלץ להשתמש באנטיביוטיקה. מאחר שמדובר באחת למספר חודשים אני נמנע מלעקור את שיני הבינה שכן הן כלואות ונאמר לי שהדבר מצריך ניתוח ומומחיות מיוחדת... עתה אני סובל מדלקת כאמור וטיפול באוגמנטין שנמשך חמישה ימים לא עוזר לי במאום. כמו כן בין לבין התגלה כי אני סובל מדלקת בבלוטת התריס - עניין שמשבית את פעילותי כליל.
האם יש קשר בין דלקת חניכיים סביב שיני הבינה לבין דלקת בבלוטת התריס או שזה אך צרוף מקרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים סביב שיני בינה
ד``ר חיים רפפורט01/09/2008על פי התאור נראה כי הקשר הינו מקרי והדלקת נובעת מבקיעה חלקית של שיני הבינה כאשר מעת לעת חיידקים הנמצאים בתוך כיס החניכיים הקיים באזור ושלא ניתן לנקותו כהלכה מפרים את המצב הרגוע וגורמים להתפתחות דלקת מקומית.מאחר והדלקת חזרה על עצמה מספר פעמים בהחלט יש לשקול עקירת השיניים. רצוי לציין שבדר"כ עקירת שיני בינה תחתונות מחייבת גם את עקירת העליונות. רצוי שהעקירות תבוצענה ע"י מומחה לכירורגיה פה ולסתות אשר יבדוק ויוכל להרחיב לגבי יתרונות וחסרונות.
בברכה
ד"ר חיים רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)