שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    טובה
    10/12/2008

אני סובלת מכתמים שחורים על השיניים.. כשאני הולכת לשיננית אני חוזרת עם שיניים לבנות ללא הכתמים.. אבל לאחר חודש-חודשיים הכתמים חוזרים שוב.. השיניית אמרה לי שזה פטרייה שאין איך לטפל.. אבל בכל זאת, מה אני יכולה לעשות כדי לשפר? זה מאוד מפריע לי מבחינה אסתטית... תודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כתמים שחורים על פני השיניים

ד``ר מאיר רקוץ`
    11/12/2008

לטובה שלום,

הופעת הכתמים השחורים על פני השיניים היא ביטוי לקבוצות מסוימות של מושבות חידקים ופטריות בחלל הפה אשר מתאפיינות בקליטת והפרשת חומרים הצובעים את רובד החיידקים הנצמד אל השיניים.
    מעבר לניקוי השיננית בתכיפות מעט גבוהה יותר , ניתן להשתמש לחליפין , במשחות שיניים ושטיפות פה המכילות חומרים אנטיבקטריאליים כמו כלורהקסידין אשר מקטינים את מספר החיידקים וקצב ההצמדות לשיניים.

בברכה

דר' מאיר רקוץ'
    מנהל היחידה לרפואת שיניים לילדים וחולים מורכבים
    המרכז הרפואי ע"ש שיבא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים

ד``ר חיים רפפורט
    12/12/2008

טובה שלום
    הצעה נוספת הינה לעשות שמוש במברשת חשמלית. מנסיוני זה מוריד את תדירות הופעת הכתמים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה