מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קומדין וטיפולי שינייםיהודה19/04/2009
שלום לכם.
אני (בן 27) נוטל קומדין (INR 2.5-3) בעקבות מסתם מכאני אאורטאלי, וכבר כמה שנים לא הייתי אצל רופא שיניים (הפעם האחרונה הייתה שנה וחצי טרם הניתוח).
הגיע הזמן לבקר, לא כי כואב לי, אלא כי זה לא סביר לא לבקר כ"כ הרבה זמן אצל רופא שיניים.
בקיצור ולעניין השאלות:
1) האם קופת החולים מגבילה אותי בבחירת המרפאה (מיקום גאוגרפי)?
2) האם עובדים (כלומר החזרים) עם קופות החולים?
3) ההמטולוגית דיברה איתי על 3 ימי קלקסן, טיפולים וחזרה לקומדין - הכצעקתה?
4) האם ניתן לדחוס כמה טיפולים לפרק טיפולים אחד (אם יש כמה חורים וכנראה שיש)?
5) מה פרק הזמן בין טיפול טיפול? כלומר האם זה לא מסוכן קצת קלקסן, קומדין וחוזר חלילה?
6) האם יש מחירון מקוון של המרפאות הללו?
7) יש לי השלמה לשן שבורה מקדימה (שן חותכת, משנת 2000) והייתי מעונין במשהו יותר עמיד. מה האפשרויות שלי כאן וכמה אני מסובך מבחינת המצב שלי במקרה כזה?
תודה וערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין
ד``ר חיים רפפורט19/04/2009יהודה שלום
קופ"ח אינה יכולה להגביל בבחירת מרפאה או רופא שכן טיפ]ולי שיניים אינם בסל הבריאות וממילא תאלץ לשלם עליהם מכספך.
אין החזרים של קופות החולים אם אינך מטופלבמרפאתם. קיימים החזרים לבעלי ביטוח שיניים אך הדבר שוב אינו קשור להיותך מבוטח בקופ"ח כלשהיא.
לגבי רב טיפולי השיניים אין צורך לבצע העברה לקלקסן וחוזר חלילה. יש לבצע בדיקת INR עדכנית ביום הטיפול או יום לפניו. הדבר נכון גם לגבי עקירות בודדות. הרופא שיניים המטפל יחליט בהתאם לתוצאות הבדיקה והטיפול המתוכנן האם ניתן לבצע אותו. במקרים בודדים מבצעים את השינוי התרופתי שהזכרת.
כאמור אין מבצעים את השינוי.
לכל מרפאה ציבורית או פרטית מחירון טיפולים משל עצמה.
בעית השן הקדמית אינה "מסתבכת " על רקע מצבך. ההחלטה האם כדאי לבצע פתרון עמיד יותר קרי ציפוי חרסינה או כתר יש להחליט עם הרופא המטפל אשר יוכל לאמר את היתרונות והחסרונות על פי מצב השן שלך. יש לזכור שגם השלמות שורדות שנים רבות ולא תמיד כדאי למהר ולחפש טיפולים פחות שמרנייים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה.
יהודה19/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)