מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך שאלה בנושא שיקום וביפוספונטיםגליה25/06/2009
התחלתי לקבל בונפוס, אני מקבלת את הטיפול דרך הפה ולא דרך IV
האם עדיין יש בעיה להמשיך בטיפולי שיניים הכוללים עקירות ושתלים?
אני מבינה כי מדובר בהשפעה שאינה מיידית אלא בהשפעה מצטברת לאורך זמן, האם זה נכון?
אודה מאוד על חוות דעתך.
מצד אחד אני חייבת לסיים שיקום פה ומצד שני חייבת לקבל תרופות ממשפחת הביפוספונטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביספוספונטים
ד``ר חיים רפפורט26/06/2009נועה שלום
כפי שציינת ההשפעה של הטיפול הנ"ל אינה מיידית ויש חלון הזדמנויות לטפול כירורגי בחלל הפה. למרות שהטפול ניתן במתן פומי כלומר דרך הפה הדבר משפיע על תהליכי שחלוף וריפוי של העצם. הגורם הקובע והחשוב ביותר הינו מצב בריאותך הכללי ולא מצב חלל הפה. כפי שציינתי בתשובתי הקודמת כדאי לשלב בטפול מומחה לכירוגיה פה ולסתות וכמובן בייעוץ משותף עם האונקולוג/ית המטפל/ת.
בברכת בריאות מתמשכת
בהצלחה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבונפוס וטיפולי שיניים
rina23/07/2010האם מדובר גם בטיפולי שורש?
אני לוקחת בונפוס דרך הפה מזה שלוש שנים ויש לי כאבים בשינייםת הצילום הראה שאין חורים.
האם יתכן שהכאב נובע מלקיחת התרופה.?
האם נכון שחשוב לעשות טיפול שיננית באופן יותר אינטנסיבי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבונפוס
ד``ר חיים רפפורט24/07/2010רינה שלום
ההתיחסות לגבי בונפוס כמו לגבי כל שאר הביספוספונטים הינה להימנע ככל האפשר מפעולות חודרניות בעיקר כירורגיות. לגבי שאר הפעולות יש לבצען תוך כדי מניעת פגיעה ברקמה ככל האפשר במיוחד הדבר נכון לגבי רקמה קשה, קרי עצם הלסת. ניתן לבצע טיפולי שורש וחשוב לבצע גם טיפולי סילוק אבנית-שיננית עפ"י הנדרש בכל מטופל . לגבי הכאב אותו את חשה לא נראה לי שיש קשר לטיפול בבונפוס.
אחולי בריאות
בברכה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)