מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טעם מלוח\ חמוץ בפהעופרי13/04/2010
לפני כחודש הותקן לי כתר חרסינה על בסיס מתכת על כל הלסת העליונה.מאז אני סובלת מטעם מוזר בפה-מליחות\ חמיצות בכל חלל הפה. האם יתכן שהמתכת שבבסיס הכתר עשויה מחומר ירוד אשר גורם לי לטעם הנורא? מה עלי לעשות? האם אני יכולה להוכיח לרופא שאכן המתכת גרועה וזו היא שיוצרת את הטעם הרע? תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם חמוץ בפה
ד``ר מאיר רקוץ`14/04/2010לעופרי שלום,
יש מספר אפשרויות להסבר נושא הטעם ורופא השיניים שלך יוכל לבדוק אותם:
1. שאריות הדבק אשר מדביק את הכתרים לגדמי השיניים עוברים מסיסות חלקית ונישאים ע"י הרוק, דבר שתצטרכי לראות אם משתנה עם הזמן.יתכן ויש מקום לבדיקה חוזרת אצל רופא השיניים לגבי עודפים של חומר ההדבקה והסרתם
2. יש מצבים בהם במגע בין שחזורי חרסינה לשחזורים מתכתיים בלסת הנגדית נוצר מתח גלווני עדין המשפיע על הטעם בפה ,יש לבדוק אם הדבר קורה בפיך.
3. לגבי איכות המתכת - יש לכל עבודה מעבדתית אישור איכות המתכת ממנה בוצע השיקום, בדקי זאת עם רופא השיניים.
4. יש לבדוק האם שינויי הטעם אינם נגרמים מגורמים אחרים - תרופות נלקחות, שינויים הורמונליים, מצבי דחק נפשיים,שינויי תזונה או תוספי מזון ועוד.
במידה ולא תמצאי פתרון לשינויי הטעם הייתי מציע לך להתיעץ גם עם מומחה ברפואת הפה
בברכה
דר' מאיר רקוץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)