מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשרה04/07/2010
שלום ושאלה-
באחד מביקורי הרבים אצל רופאי שיניים, לאחד מהם הייתה מצלמה "רגילה" (כמו עט מרגלים , שקונים בחנויות לציוד משרדי), ואיתה הוא הגדיל עד פי 400 תמונות של השן על המסך מולי.
המצלמה לא נראתה לי "מיוחדת" דווקא לצילומי שיניים כמובן, אבל כן התרשמתי שיש ביכולתה - א- להיכנס לתוך הפה ולהגדיל בצורה משעותית כדי לראות סדקים וכו'....
וגם - לחסוך את הקרינה מצילומי רנטגן (גם אם כמובן כמובן שאינה מהווה תחליף).
והשאלה -
כיצד ניתן לברר על מקומות בהם יש עוד אפשרות לבדיקות במצלמות שכאלה ? (הרופא שהייתי אצלו לא היה כל כך סימפטי , לכן לא נעים לי לחזור אליו).
תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצלמה אינטרהאורלית
ד``ר חיים רפפורט04/07/2010שרה שלום
אני מניח שזהו השם של המכשיר בו אותו רופא עשה שימוש . המכשיר אינו מגדיל פי 400 ואינו מהווה תחליף לצילומי רנטגן אך בהחלט נותן תמונה טובה יותר של הקורה בחלל הפה ובמיוחד מאפשר למתרפא לראות למה הרופא מתכון כאשר ברצונו להסביר בעיה מסוימת בחלל הפה.
אם זה הדבר החשוב לך בבחירת רופא שינים את יכולה לשאול רופא שאת מתכוונת להגיע אליו האם יש ברשותו את המכשיר הנזכר.
בהצלחה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)