מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרוית19/09/2010
שלום,
אני בת 52,השיניים התחתונות שלי צפופות בגלל שני הניבים העקומים והבולטים .צילומים גילו נסיגה מקומית קלה בשיניים.ידוע לי שהצפיפות עלולה ליצור בעיה בריאותית בשיניים ולכן שקלתי גשר שקוף ועקירת שן קדמית תחתונה כדי לקבל את התוצאה הטובה.מה עדיף מבחינה בריאותית להשאר עם השיניים הצפופות או לשים את הגשר במצבי?הרופא טוען שאם אשמור על היגיינת הפה בתקופת הטיפול, בעיית החניכיים לא תיגבר.אכן כך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים צפופות
ד``ר חיים רפפורט19/09/2010שלום רוית
בתחילת דברי אני רוצה לסייג ולהדגיש שתשובה נכונה צריכה להינתן על סמך בדיקה קלינית בלבד ולא לפי תיאור כללי כפי שפרטת. קרוב לודאי שאם במשך חייך עד כה לא התרחשו שינויים גדולים מבחינת מחלת חניכיים באזור המדובר הסכוי לשינויים דרמטיים הם קטנים. כל זאת בהנחה שאת שומרת על היגיינה קפדנית וביקורות סדירות אצל רופא שיניים ושיננית. מצד שני אם ברצונך להשיג שיפור אסתטי יתכן ואין מנוס מטיפול ליישור שיניים אשר יתכן וידרוש גם ביצוע עקירות לפי המלצת האורטודונט- מומחה לישור שיניים. עליך להחליט מה חשוב לך מבחינה אסתטית ובריאותית ולקבל מרופא השיניים המטפל מידע בנוגע ליתרונות וחסרונות של כל טיפול או חוסר טיפול וכך תוכלי לקבל החלטה מושכלת.
בהצלחה
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)