שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    חני
    28/09/2010

שלום רב,

אני בת 31 וסובלת מבולימיה קשה במשך כמה שנים (ונמצאת בטיפול)
    כתוצאה מההקאות התכופות השיניים שלי שהיו יפות מאוד, מאוד ניזוקו. הן הצהיבו, התפוררו מעט, ונעשו מאוד דקות.
    אני מאוד חוששת!
    אחרי כל הקאה אני משתמשת במי שטיפת פה עם פלואוריד, ובמשחת שיניים לשיניים רגישות.
    האם זה נכון להשתמש מספר פעמים ביום במי שטיפת פה המכילים פלואוריד?
    האם יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות כדי למזער את הנזקים? כמו ציפוי להגן על השיניים או משהו בסגנון?

אודה לכם מאד על כל עצה טובה.

בברכת שנת בריאות ושלום,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בולמיה

ד``ר מאיר רקוץ`
    28/09/2010

לחני שלום,

התוצאה של ההקאות המתמשכות מתבטאת בסביבה חומצית בפה המעודדת פגיעה באמאייל ובדנטין השן, שינוי גוון, התפוררות ועששת דוהרת.
    מעבר לנסיון בטיפול במקורות ההרגל הטראומטי בין היתר לסביבת הפה יש כמובן לנסות ולמזער את הנזקים הנגרמים לשיניים והרקמות הסובבות.
    צחצוח שיניים ושטיפות פה עם מוצרים המכילים פלואוריד הם אחת הדרכים למזעור הנזקים.
    יש משחות שיניים על בסיס APC כמו GC-MOUSE הנמכרות בחלק ממרפאות השיניים או ע"י היבואן, שטיפות וצחצוח שיניים עם משחות על בסיס סודה לשתייה - סודיום ביקרבונט אף הם יעזרו להקטנת החומציות בפה.
    מעל לכל חשוב שתהיי תחת פיקוח דנטלי צמוד של רופא שיניים ושיננית בתכיפות גבוהה.

דר' מאיר רקוץ'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה