מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיואב01/12/2010
שלום דר.
יש לי דלקת חניכיים הנובעת מכך שצמחו לי שיני בינה והן דוחקות את כל השיניים האחרות כך שבלסת התחתונה שלי השיניים נראות לא ישרות אלא באלכסון. שאני מצחצחת שיניים יורד לי דם מהחניכיים התחתונות. רופאת השיניים שלי המליצה לי על שיננית.
כמה שאלות יש לי אלייך בבקשה:
1.האם ריח רע בפה יכול להיגרם בגלל דלקת חניכיים ? או שמא שיננית באמת תעזור?
2.מה אוכל לעשות לגבי השיניים שלא ישרות? רופאת השיניים שלי אמרה כי שיני הבינה גורמות לזה ( הלסת העליונה לא הושפעה מכך והשיניים ישרות .שיני הבינה צמחו בלסת התחתונה) וצריך לעקור אותן על מנת שהשיניים יסתדרו.
3. לגבי דלקת החניכיים. איפה ניתן לקבל טיפול לדלקת? על ידי רופא משפחה או רופא שיניים מומחה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מאיר רקוץ`03/12/2010ליואב שלום,
- כדאי לשמוע להמלצה על ביקור אצל השיננית, שיפור ההיגיינה האורלית בהחלט יכול להקטין את מקורות הריח הרע בפיך.
- לגבי עקירת שיני הבינה והצפיפות , יתכן מצב שבו גם לאחר עקירת שיני הבינה בעיית הצפיפות לא תיפטר ולכן כדאי להתייעץ גם עם מומחה/ית ליישור שיניים (אורתודונט/ית) לגבי הצורך ביישור שיניים גם לאחר העקירות.
- לאחר טיפולי השיננית וביקורת בה יהיה ניתן להעריך האם אתה מצחצח כיאות , יהיה ניתן להעריך במשותף עם השיננית ורופא השיניים שלך , אם התגברת על מקורות דלקת החניכיים שלך, לא נראה לי שבשלב זה יש צורך לערב את רופא המשפחה
בברכה
דר' מאיר רקוץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)