סימפטומים של הליקובקטר חזרו לאחר שב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודה רבה

יוני
    09/08/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימפטומים של הליקובקטר חזרו לאחר שב
    יוני
    08/08/2011

שלום,

לפני חודשיים אובחנתי כרגיש ללקטוז. למרות שהפסקתי לצרוך מוצרי חלב, החלו שילשולים וגזים יותר חמורים מאשר לפני הבדיקה. תחילה שיערתי שמדובר בשאריות החלב והחומר אותו שתיתי בבדיקה שעוד לא עזבו את מערכת העיכול שלי, אך לאחר כמה שבועות החלו כאבים בבטן העליונה והבנתי שכנראה נדבקתי מחברה שלי בהליקובקטר. נשלחתי לבדיקת נשיפה ואכן ההליקו תקף אותי באחוז (הגבוה נדמה לי) של 47.11 DELTA. התחלתי בטיפול המשולש למשך עשרה ימים, והמשכתי כמובן עם האומפרדקס – נותר לי עוד כשבוע. הבעיה היא, שכשבוע אחרי שסיימתי ליטול את שתי האנטיביוטיקות, חזרו לי הכאבים בבטן העליונה וגזים. יש בידי כבר הפנייה לבדיקה חוזרת של ההליקובקטר, אך הבעיה היא שעלי לעשות אותה רק חודש לאחר סיום הטיפול. איך אדע אם ההליקו חזר או שהטיפול האנטיביוטי פשוט "השקיט" בעיה אחרת למשך עשרה ימים?

השאלה העיקרית אם כך היא: האם כבר שבוע לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי יכול ההליקו כבר לחזור? האם פשוט ללכת ולעשות את הבדיקה החוזרת כבר עכשיו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סימפטומים של הליקובקטר חזרו לאחר שב - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    08/08/2011

רוב הסיכויים שהאומפרדקס/לוסק הרגיעו את הסימפטומים ולא האנטיביוטיקה ולכן הכל נשנה עם סיום הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומפרדקס

יוני
    08/08/2011

תודה, למרות שקצת התבלבלתי כי אני עדיין לוקח את האומפרדקס. הלכתי לרופא המשפחה היום והוא משוכנע שאני צריך לעבור בדיקה גסטרוסקופית. הוא שינה לי את האומפרדקס ל-לנטון, והפנה אותי חזרה לגסטרואנטרולוג שיהיה במרפאה רק ביום ראשון. אם הכאבים לא יחמירו אחכה עד אז.

אני באופן אישי חושב שההליקו עדין חי ובועט ועלי להמשיך לטיפול מרובע...

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומפרדקס - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    09/08/2011

גם אם תבוצע גסטרוסקופיה- היא לא מטפלת בכאבים ובגיל שלך הסיכוי למצוא משהו מלבד הליקובקטר/רפלוקס הוא מאוד מאוד קרוב לאפס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יוני
    09/08/2011

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו