קרהון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרהון
    תומר
    22/08/2011

ד"ר שלום,
    אני בן 30 בריא עד לאחרונה שבאמצעות בדיקת קפסולה של המעי הדק איבחנו אצלי מחלקת קרהון. כעת, מאחר ולשיטת הרופא התסמינים שלי דלים לרבות בדיקות דם תקינות החליט הרפוא לשלוח אותי לבדיקת אנטרסקופיה בבית החולים בכדי לדגום את המעי.
    לאחרונה אני מרגיש שהמעיים שלי "בוערות" והרופא נתן לי טיפול בקולוטל אך טרם החל טיפול במחלת קרהון עד לביצוע הבדיקה. שאלתי היא כך:
    מאחר והתור לבדיקה שלי הוא רק לעוד שלושה חודשים האם בשל התחושות שלי ששורף כדאי להתחיל בטיפול ? ובנוסף האם כדאי לבצע את הבדיקה בכלל או שדי להסתפק בבדיקת הקפסולה? כמו כן האם הבדיקה עצמה (אנרוסקופיה) יכולה להדליק את הדלקת מאחר והיא דוגמת את המעי?
    תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרהון

הוספת תגובה

• קרהון - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    25/08/2011

אם הממצאים דלים אני מצטרפת להמלצת הרופא שלך, מכיוון שהטיפולים לקרון מדכאים את מערכת החיסון ויש להם "מחיר". אם תרופה אחת לא תעזור יש צורך במעבר לתרופה אחרת עם יותר תופעות ולכן אם אין בסיס מספיק יציב שעליו מבססים את ההחלטה לא כדאי למהר עם התחלת הטיפול. אנטרוסקופיה לא "מדליקה" את המחלה אלא רק עוזרת באבחון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו