מחלת קרוהן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת קרוהן
    ג'ני
    23/08/2011

שלום,
    אני בת 26, לפני חודש עברתי קולונוסקופיה בגלל תלונות על שלשולים וכאבי בטן חזקים, ואובחנתי כחולה במחלת קרוהן. בתוצאות הביופסיה נאמר כי מדובר בדלקת כרונית קלה של המעי.
    לטיפול בדלקת התחלתי לקחת 4 גרם של רפאסל (2 גרם בבוקר ו2 בערב). לאחר 10 ימים של נטילת כדורים, הופיע חום מאוד גבוה שנמשך כ-4 ימים. החום ירד רק כשהפסקתי לקחת את הכדורים.
    כשחזרתי אל הרופא, החלטנו שננסה עוד תרופה מאותה המשפחה והתחלתי לקחת 3.2 גרם של אסאקול (1.6 גרם בבוקר ו1.6 בערב). ושוב לאחר יומיים הופיע חום גבוה שירד רק כשהפסקתי לקחת את הכדורים.
    לפי מה שהבנתי, השלב הבא הוא תרופות מדכאות מערכת חיסון והבנתי שלתרופות אלו יש תופעות לוואי חמורות יותר שאחת מהן היא העלאת הסיכון ללימפומה.
    אני מאוד מפחדת לקחת את התרופות האלה ורציתי לדעת האם יש לי אפשרויות אחרות.
    האם יש דרכים טבעיות לטפל בדלקת או שאולי תרופות אחרות שאני יכולה לנסות לפני שאני עוברת לדיכוי מערכת החיסון.
    תודה מראש, ג'ני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת קרוהן

הוספת תגובה

• מחלת קרוהן - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    25/08/2011

"דרכים טבעיות" אינן חלק מהרפואה הקונבנציונלית ולכן אנחנו לא הכתובת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי

ג'ני
    25/08/2011

מה בנוגע לתרופות אחרות? האם אין לי ברירה ואני אהיה חייבת להתחיל לקחת תרופות המדכאות את המערכת החיסונית, או שיש לי עוד אופציות מתוך התרופות הקונבנציונליות?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת קרוהן - תגובה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    26/08/2011

רק ראפסאל אינו מדכא את מערכת החיסון, אך אם גרם לחום בשני תכשירים שונים לא תוכלי להיעזר בו. כל יתר הטיפולים עובדים דרך דיכוי של מערכת החיסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו