קושי בבליעת מזון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בבליעת מזון
    אורטל
    19/09/2011

בחודש האחרון אני מרגישה קושי רב לבלוע מזון מוצק וביומיים האחרונים זה החמיר לרמה כזאת שגם כשאני מועכת אוכל מוצק ואוכלת ביסים קטנים-אני עדיין מרגישה תחושת מחנק קלה ושהאוכל נעצר לי באמצע הגרון ואחרי כ10 דק' שסיימתי לאכול-אני מתקשה לנשום.
    הלכתי לרופאת משפחה שאמרה לי לשתות נוזלים ולאכול נוזלי (מרק,יוגורט,שייקים וכדו') והפנתה אותי לבדיקת גסטרולוג אבל זה רק בעוד כמה ימים.
    אני נורא סובלת מכאבים בצד שמאל וימין של הגוף-כנראה מרעב כי לפני כמה ימים זה לא היה וגם יש לי המון רוק בפה.
    חשוב לציין שלפני כשבועיים עשיתי צילום של הגרון באמצעות צינור שהוחדר דרך האף אצל אא"ג ושם יצא כי יש לי רפלוקס קל ולא יותר ולפני כשנה עשיתי בדיקת הליקובקטור ולא נמצא דבר-הכול כשורה; גם בבדיקת דם כללית שעשיתי לפני פחות משנה לא נמצא דבר חריג בבלוטות התריס.
    אני חולת אסתמה מגיל קטן (בת 22 היום) ומטופלת במשאף באופן יומיומי ומדי פעם גם עושה אנילציות (לא יודעת אם יש קשר בין החומרים לבין התופעה בגרון...)
    2 שאלות:
    1)האם הגסטרולוג יוכל לתת לי תשובה ודאית לגבי מה שקורה לי בגרון או בוושט?
    2)האם ישנה סכנה לבריאותי בכך שאני לא אוכלת מזון מוצק ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בבליעת מזון

הוספת תגובה

• שאלה נוספת...

אורטל
    19/09/2011

יכול להיות שמדובר באספירציה או בבעיה של מיתרי הקול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בבליעת מזון - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    21/09/2011

אין שום סכנה בריאותית מזה שלא אוכלים מזון מוצק.
    עד לפגישה עם גסטרואנטרולוג אפשר לנסות אומפרדקס ולראות אם יש הטבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו