פרופסיה, ריצת מרתון ואנזימי כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרופסיה, ריצת מרתון ואנזימי כבד
    איתן
    10/11/2011

אני בן 43 ובמשך המון שנים סבלתי משיעורים מפחידים של ALT, AST, GGT בבדיקות הדם
    אולטרסאונד לכבד לא גילה כלום.
    בשנה האחרונה קרו שני תהליכים. חדלתי לקחת פרופסיה בגלל קשיים של אשתי להיכנס להריון וכן התאמנתי למרתון.גם קודם עשיתי הרבה ספורט, אבל בשל האימונים למרתון הורדתי 4-5 ק"ג. לא הייתי שמן קודם, אבל ההורדה השטיחה את הבטן כמעט לגמרי.
    בבדיקות הדם בשנה האחרונה אנזימי הכבד תקינים לראשונה מז שהתחתי לבצע בדיקות דם לפני כ8 שנים.
    למרות שלא מצאתי סימוכין באינטרנט ולמרות שהגסטרואנטרולוג טוען שאין קשר ולדבריו הירידה "נובעת מסייקל ואחר כך תבוא עלייה", אני בטוח שזה אחד משני הגורמים - הספורט או הפרופסיה.
    חזרתי עכשיו לקחת פרופסיה (אשתי בהריון סוף סוף) ואעשה בקרוב שוב בדיקות כדי לראות אם המצב הורע.
    האם יתכן שאני צודק ואני יכול לחסוך את סדרת הבדיקות שהגסטרואנטרולוג הפנה אותי אליהן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרופסיה, ריצת מרתון ואנזימי כבד - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    10/11/2011

למה הכוונה "שיעורים מפחידים"? מה סדר הגודל של ההפרעה.
    לא סביר שהפרופסיה היא הגורם.
    הקשר האפשרי לירידה במשקל הוא כבד שומני (גם בנוכחות US תקין- כי הרגישות שלו לגילוי כבד שומני אינה 100%) אבל אם מדובר בשיעורים "מפחידים" כדבריך אז כבד שומני גם אינו סיבה סבירה. בד"כ בכבד שומני ההפרעה היא פי 1.2-2.5 מהנורמה ולא מעבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו