דלקת כרונית חריפה ושפע אאוזינופילים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת כרונית חריפה ושפע אאוזינופילים
    Shir
    21/12/2011

שלום, מזה 3 שנים אני סובלת מכאבים בבטן התחתונה והאמצעית בצד ימין.
    הכאב התחיל כאי נוחות ובשנה האחרונה הפך לכאב טורדני ובלתי נסבל.
    הופנתי ע"י רופא כירורג לקולונסקופיה. במהלך הבדיקה הוצא פוליפ בקוטר 6מ"מ וכעת קיבלתי את תוצאות הבדיקה:
    "קטע רירית מעי גס עם דלקת כרונית חריפה ושפע אאוזינופילים, זקיק למפתי ועיוות של הבלוטות. אין דיספלזיה.
    אמנם תוארו שינויים דומים באזור מוצא התוספתן אך מומלצת קורלציה קלינית אנדוסקופית לשלילת IBD".

האם זה אומר שיש לי קרוהן?

אציין כי אינני סובלת משלשולים אך מזה שנים רבות אני סובלת מעצירויות לסירוגין שטופלו במשלשלים (כדורים על בסיס פירות, סיבים תזונתיים ועוד). אני סובלת מנפיחות וכבדות ובשנה האחרונה גם מדיכאון קל....

את התוצאות קיבלתי היום ורופא הגסטרו וגם הרופא הכירורג שהפנה אותי יהיו פנויים רק בעוד שבועיים.... יש בכתוב המון מילים מפחידות ואני לא יודעת למה לצפות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יש לציין

Shir
    21/12/2011

אני בת 28, בריאה בד"כ, אם לילד אחד. הייתי צמחונית במשך כ-10 שנים וב-4 השנים האחרונות התחלתי לאכול גם בשר.
    עברתי לפני למעלה מ-4 שנים בדיקת אי סבילות ללקטוז והיא יצאה חיובית אך התגובה ללקטוז היתה נמוכה יחסית. לא אי סבילות מובהקת...
    לא יודעת אם יש פרטים נוספים שראוי לציין...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש גם לציין

Shir
    21/12/2011

יש לציין שלפני שנתיים וחצי, במהלך ההריון (הראשון והיחיד שהיה לי עד כה) סבלתי מנימול באזור הימני של ברך ימין ועד מהרה הדבר הפך לאיבוד תחושה באותו האזור. הגעתי לאורטופד שציין כי מדובר בכאב נוירולוגי (נוירופטי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת כרונית חריפה ושפע אאוזינופילים - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    26/12/2011

נשמע שמדובר בפוליפ דלקתי ולרוב אין לכך חשיבות מיוחדת. קשה להתייחס בלי התמונה הכוללת, מהיכן נכרת, האם נבדק מעי דק סופי. מה יש בבדיקות הדם וכו' ולשם כך כדאי להתאזר בסבלנות עד הפגישה עם רופא הגסטרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו