טיפול אנטיביוטי ללא איבחון קליני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול אנטיביוטי ללא איבחון קליני
    איריס
    16/04/2012

שלום רב לרופאי האתר. אני בת 43, סובלת מזה מס' שנים מצרבות שטופלו בפומטדין עד לפני כ 5 שנים מאז החלתי טיפול באומפרדקס וזאת לאחר השערה של רופא המשפחה להליקובקטר פילורי. כמו כן, קיבלתי בתקופה זו אנטיביוטיקה וזאת לאחר ירידה במשקל של כ 12 ק"ג. בבדיקה שנערכה לי לפני האנטיביוטיקה נאמר לי כי יש לי קיבה עצבנית , חומציות יתר ותו לא. לפני כחמש שנים גם ערכו לי CT בטן ולא נמצאו שום ממצאים. מאז חלפו כ 5 שנים והמשכתי עם צרבות לא קלות ושימוש באומפרדקס על בסיס קבוע. בחודש וחצי האחרונים, החלו תופעות של כאבים, בחילות, חוסר תיאבון וירידה של 5 ק"ג במשקל. היות ואין תורים מוקדמים לגסטרולוג, החליט רופא המשפחה שכדאי לנסות שוב טיפול אנטיביוטי שהחלתי לפני 4 ימים וכלל, קארין 500*2 + מוקסיפן *3 +אומפרדקס. לצערי הקארין גרם לכאבים עזים ברום הבטן, בחילות ועוד תופעות קשות. אתמול ניגשתי שוב לרופא המשפחה שהחליף את התרופות למטרוג'ל,אומפרדקס ומוקסיפן שעושים רושם כיותר קלים לקיבה מאתמול. היום קיבלתי זימון לגסטרולוג ליום ד' הקרוב לבדיקת אינדוסקופיה. האם אני אמורה לבטל אותה כעת כי אני תחת אנטיביוטיקה ו PPI או עדיין יכולה ללכת בעוד יומיים לאינדסקופיה כדי לשלול ממצאים אחרים למרות זאת? אני אודה לכם אם תשיבו לי במהרה שכן נותרו יומיים עד לבדיקת האינדוסקופיה. תודה ויום נעים וטוב. איריס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול אנטיביוטי ללא איבחון קליני - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    19/04/2012

אין צורך לבטל את הבדיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו