ציסטה בגודל 5 ממ בראש הלבלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בגודל 5 ממ בראש הלבלב
    יעקב
    01/09/2012

דר נכבדה
    אני בן 58 לפני כחודש וחצי 39.2 חום למשך 10 ימים אושפזתי עקב תפקודי כבד גבוהים (ggt 1100 , בילירובין כמעט 4) קיבלתי טיפול פלגיל ורוצפין לווריד ודוקסילין הועלה חשד לq fever שטרם אומת, אחרי שבוע חלה הטבה ותפקודי הכבד חזרו לאיטם לנורמה, בוצעו שתי בדיקות אולטרה סאונד ללא מימצאים מיוחדים ידוע אבן בגודל 1.6 סמ בכיס המרה מזה 30 שנה. מחשש לחסימה נשלחתי לmrcp
    בבדיקה דרכי מרה לא מורחבות ללא פגמי מילוי כיס מרה לא תפוח צינור הלבלב הודגם תקין לכל אורכו ללא הרחבה ממצא ציסטי בקוטר 5 ממ באונצימנט פרוצס של הלבלב , לסיכום ממצא ציסטי קטן בראש הלבלב מומלץ מעקב.
    בררתי עם הרדיולוגית הבכירה (שוודאי מוכרת לך) והיא בררה עבורי עם רופא מומחה ללבלב והמלצתם הייתה המשך מעקב באולטרה סאונד רגיל בעוד חצי שנה במידה ואין אבחנה mrcp .
    רופא גסטרו בקופת חולים אליו הגעתי לקבלת הפנייה לבדיקות דם טען שאני צריך לעבור בדיקת eus . (ללא קריאת דיסק הבדיקה כי הוא טען שהוא לא יודע לפענח)
    ואני שואל מי צודק ומה עלי לעשות הלאה והאם עליי להיות מודאג , ברצוני לציין שבדרך כלל אני בריא מאז האשפוז עליתי 5 ק"ג ולמעט פרופיל שומנים בדם קצת גבוה אין לי בעיות רפואיות. בתודה מראש על תשובתך יעקב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחכה לתגובה מהרופא או הרופאה בתודה

יעקב
    04/09/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בגודל 5 ממ בראש הלבלב - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    04/09/2012

ציסטה בקוטר 5 מ"מ לא ניתנת לאפיון מעבר למה שראו ב-MRCP וכמובן היא אינה מסבירה את מהלך המחלה שתארת. ציסטות בלבלב הן ממצא מאוד שכיח ובגודל כזה עוקבים בלבד. נשמע סביר להמתין 6 חודשים ולבצע US רגיל בשלב ראשון אם כי בגודל כל כך קטן יש סיכוי סביר שלא יראו אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו