הכנה לקולונוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכנה לקולונוסקופיה
    רביד
    06/04/2013

שלום רב ,
    הייתי אמורה לעבור אותה לפני מס' ימים .קיבלתי 3 דפים עם הסבר מפורט הכולל הכנה עם מרוקן ולא פיקולקס ,וכדורי לקסדין .בערב הראשון לקחתי ב 20:00 כפי שנכתב אך בערב השני נזכרתי לקחת רק ב 23:30 .האם זה השפיע על ההתרוקנות ? כי עוד שעה לפני הבדיקה למחרת הרגשתי שלא התרוקנתי כמו שצריך ואולי זה יצר לחץ על הקיבה וכאבי בטן .
    האם יש הבדל בין השימוש במרוקן החדש לבין פיקולקס (בפורום של תה"ש ראיתי שממליצים על מרוקן לבני 70 ומעלה ,אני בת 47 ) .

כמו כן ,אני נוטלת אומפרדקס בבוקר באופן קבוע .האם ביום הבדיקה לפי הכלכלה המומלצת מותר לי ליטול את הכדור ?באותו יום לא נטלתי ,אולי גם זה טרם לכאב הבטן .

שאלה אחרונה , ולא פחות חשובה :
    לפני כחודש עברתי בדיקת גסטרוסקופיה .שאלתי היא האם זה חיוני להודיע לי דקה לפני שמרדימים אותי שאחד הסיכונים בבדיקה הוא גם מוות ? אותו רופא הוא זה שעמד לערוך לי את בדיקת הקולונו' ? אולי גם בגלל זה נלחצתי :-)

בסופו של דבר לא עברתי את הבדיקה .הגעתי אליה עם כאב ראש (שלא קשור לבדיקה לדעתי ) ואם כאב בטן ,שגברו ברגע שהוכנסתי לחדר הבדיקה .הכאבים גרמו לי לקוצר נשימה .הוסבר לי שאני בלחץ אך לא נרגעתי .יש איזו הכנה מנטלית שכדאי לי לעשות לפני הבדיקה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכנה לקולונוסקופיה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה מהירה שכן אני מוזמנת

רביד
    14/04/2013

שוב לבדיקה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה מהירה שכן אני מוזמנת - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    25/04/2013

לא ברורה השאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעייה שלי היא

רביד
    14/04/2013

כאבים ואי נוחות כללית בבטן עד כדי קושי לנשום לפעמים ,ותחושה שהבטן נחצית לי לשניים וכאבי גב .בדיקת הגסטרוסקופיה העלתה שיש גסטריטיס ("אירוזיות נודולריות ") ,דלקת כרונית או משהו כזה .לפני מס' חודשים סבלתי מהחיידק והוא מוגר .בדיקת הגסטרו' שללה את חזרתו . כאמור אני בת 47 .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו