הליקובקטר ובלאגן במערכת הפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליקובקטר ובלאגן במערכת הפה
    יואל
    03/02/2015

שלום רב,

לפני מספר חודשים לאחר שינוי תזונתי תקופתי התפרץ בצידי הלשון שלי עטרת לבנה, כאשר מסתכלים מלמעלה זה מעוות מעט את הלשון והופך אותה למשוננת מעט, כמו כן היא מעט לבנה/צהובה. לפני מספר חודשים רופא אף אוזן גרון אמר לי שיש לי קנדידה בלשון ונתן לי דקטרין ג'ל שלא עזר ככ ומאז אבד לי חוש הטעם ומערות האף שלי מנופחות לפרקים. כמו כן שיעול הכולל ליחה מגיח מדי פעם בתום ארוחות. ובנוסף כל כמה זמן יש לי בבסיס הלשון (החלק שקרוב יותר לשקדים) נקודות שמדי פעם כואבות כמו אפטות אבל הן לא והלשון מעט מעוכה בהן.

במקביל אובחן אצלי הליקובקטר פילורי (אשר עשיתי לו טיפול אנטיביוטי וכן טיפול נטורפתי.) שנראה לי שעדיין לא עבר.

הסיבה שאני כותב כאן היא מכיוון שאינני מבין מדוע חלל הפה שלי מגיב באופן הזה ? האם אלו תסמינים של הליקובקטר ? של קנדידה ?
    למי עלי לפנות ?

תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הליקובקטר ובלאגן במערכת הפה - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    03/02/2015

גם בחלל הפה יש חיידקים ופטריות ואלה מגיבים לשינויים ביציאה, למתן אנטיביוטיקה וכו. לדעתי גסטרואנטרולוג יוכל לעזור ולהסביר יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו