שאלה בעניין מעי רגיז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בעניין מעי רגיז
    דוד
    14/03/2015

שלום רב,
    לאחרונה אובחנתי בתסמונת המעי הרגיז.
    לאחר כל ארוחה הבטן שלי מתנפחת למימדים שאני לא מסוגל אפילו לשבת בנוחות על כיסא..

עפ"י בדיקתי,
    אם אני מוסיף שן שום אחת לארוחה פעם אחת ביום, הנפיחות יורדת באופן דרמטי במהלך ה-18 שעות(בערך) הבאות שלאחר הארוחה.

עפ"י התזונאית,הבנתי שמומלץ לא לאכול שום/בצל.

1. אשמח אם תוכלו להבהיר לי את העניין בכללי,
    2. וגם נקודתית, האם זה בסדר שאני אוכל שום כאשר ישנו המעי הרגיז (שלא יהיו לי בעיות בעתיד).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בעניין מעי רגיז

הוספת תגובה

• שאלה בעניין מעי רגיז - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    22/04/2015

לא נכון. אם מצאת פתרון תזונתי נראה לי אחלה. מה עם ריח הפה והעור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דוד
    22/04/2015

אין ריח בכלל.. אפילו כששאלתי חברים הם כלל לא ידעו שאכלתי שום..

עדכון בנושא:
    שמתי לב שהשום עזר בעניין התפיחות בבטן בלבד, אז חיפשתי משו נוסף לשאר הסימפטומים(יציאות לא סדירות, כאבים וכו').
    כבר מעל שבועיים שאני שותה חצי לימון סחוט עם כוס מים בוקר וערב, ולפי ההרגשה, שאר הסימפטומים ירדו ב-60% (במקביל הפסקתי עם השום, וככל הנראה הלימון עוזר גם נגד התפיחות בבטן).

* חשוב לציין בנוסף על כך, בחודשים האחרונים אני לוקח כדור ביו-25 פעם ביום בארוחה העיקרית. עפ"י הרגשתי, הכדור מחליש את כל הסימפטומים אך לא מעלים אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו