תזונה לאחר הסרת אבן מרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לאחר הסרת אבן מרה
    פ
    31/05/2015

שלום רב,
    שלשום עברתי הסרה (באמצעות אנדוסקופיה) של אבן שיצאה מכיס המרה וחסמה את דרכי המרה והכבד (וגרמה לצהבת...). כרגע אני ממתינה עד לקביעת ניתוח להסרת כיס המרה.
    רציתי להתייעץ האם יש תזונה מיטבית לתקופה זו - ראשית, להחלמה מהצהבת וחיזוק הכבד ושנית עד להסרת כיס המרה.
    ידוע לי שעליי להמנע ממאכליים שומניים, אך אני תוהה אם יש מאכלים אחרים שהם מומלצים באופן מיוחד.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לאחר הסרת אבן מרה

הוספת תגובה

• תזונה לאחר הסרת אבן מרה - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    01/06/2015

חומרים שומניים גורמים לכיס המרה להתכווץ. במידה ויש עוד אבנים שיצאו או יתקעו בהתכווצות יכולה להיות בעיה. מלבד זאת לטווח הקצר איני רואה הגבלות אחרות. האם באולטראסאונד מצאו שיש עוד אבנים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש עוד אבנים

פ
    01/06/2015

תודה רבה על תשובתך.
    באולטרסאונד לפני ה- ercp מצאו לפחות 5 אבנים גדולות ועוד קטנות בכיס המרה, בנוסף לאבנים שחסמו את הכבד. אני כרגע עדיין עם סימפטומים של צהבת מכנית, שלאט לאט משתפרים...
    אגב, האם מוכר כאב עוויתי בימים שלאחר ercp?
    תודה שוב על התשובה המהירה!
    פ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו