שריפה בגרון ובעיות עיכול במשך שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שריפה בגרון ובעיות עיכול במשך שנה
    ליאור
    23/08/2023

אני בת 23 בריאה בדר״כ , לא מעשנת ולא שותה, הייתי בכושר עד שהתחלתי להרגיש לא טוב
    לפני כשנה נטלתי כדור אנטי דלקתי ממשפחת NSAIDS ולאחר כמה ימים שלקחתי אותו הרגשתי שהבטן שלי ממש מתפוצצת, סבלתי משלשולים, כאבים קשים ברום הבטן שלא איפשרו לי עמידה ישרה, בחילות וכל זה נמשך כשבועיים, ירדתי במשקל ואיבדתי את הצבע בפנים, עד שהגעתי למיון וקיבלתי חד פעמית נקסיום לוריד. לאחר התקופה הנוראית הזו הרגשתי טוב יותר אך לא חזרתי לעצמי לגמרי, מידי פעם היו לי התקפי בחילות של כמה ימים שעברו ולאחר מכן רגיעה, לכן עשיתי גסטרוסקופיה שהעלתה דלקת שהייתה רדומה בעת הבדיקה ללא נוכחות HP. נשלחתי הביתה ללא טיפול מהסיבה שאין צורך לדעת הרופא.
    החל מחודש אפריל האחרון חזרו לי התסמינים והפעם לא עזבו אותי עד רגע זה ממש.. התחלתי לסבול מצריבה בגרון, תחושה של גוש בגרון, לפעמים אחרי אוכל הייתי מרגישה אותו עולה בחזרה, גרעפסים תקועים בקיבה, בחילות, רעשים חזקים מאןד מהבטן בעת רעב ובמקרים מסוימים אפילו גרגור רעב כואב שמקרין גם לגב, הייתי מתעוררת באמצע הלילה עם כאבי בטן המקרינים לאמצע הגב עד לגב התחתון, בבוקר קמה עם תחושה של כאילו יש לי לבנה בבטן כמו משקל כבד מאוד, לעתים גם כאבי בטן חזקים שלוו עם שלשולים, חוסר תאבון ובנוסף תוך כדי אכילה וגם לאחריה בערך כשלוש אצבעות מעל הפופיק יש לי כמו גוש/ בועה שמתנפחת לי בבטן ונעלמת לאחר כל ביס וזה מורגש מאוד גם בתוך הבטן ואפשר ממש להרגיש את הבליטה הזו כשמניחים את היד על הבטן. יש לילות שאני קמה עם בחילות קשות ולא מצליחה לקום לעבודה למחרת. ואין אחידות לתסמינים, בכל יום אני מתעוררת עם תסמין אחר / קמה באמצע הלילה עם תחושה אחרת.. כך שבכל יום אני סובלת ממשהו אחר או מכמה תופעות יחדיו.
    לכן ביצעתי גסטרוסקופיה שנייה שהעלתה mild chronic gastritis + hiatal hernia מינימלי. הרופאה אמרה לי שהבקע מאוד קטן לכן הבעיה היא מהדלקת בקיבה ונתנה לי נקסיום 20 מ״ג לבליעה בכל בוקר ל3 חודשים.
    התאבון חזר, חזרתי לאכול שוב עוד מאכלים חוץ מאורז והחזרתי את המשקל שהשלתי. אבל הבחילות חוזרות לפחות פעם בשבוע, יש לי צריבות בגרון, גוש שבא והולך בעת אכילה בבטן, גוש בגרון ופשוט תחושה כללית רעה. אני נרדמת בדמעות בכל לילה, לא מצליחה להעביר יום עבודה בלי דכאון, כל דבר אני בודקת לפני שמכניסה לפה, לפעמים בא לי לטעום משהו שמתחשק לי כל כך ומהפחד אני טועמת ויורקת אותו כדי שהבטן לא תכאב, אני מותשת מזה והמצב הנפשי שלי גרוע, יש לי מחשבות מאוד קשות ואני מרגישה שהחיים שלי נהרסו. מה זה יכול להיות? מה ניתן עוד לעשות?
    שאלתי את הרופא האם זה ריפלוקס והוא טוען שלא.. 2 בדיקות האנדוסקופיה לא העלו ריפלוקס
    אני לא יכולה לחיות ככה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו