בטן תפוחה לבחורה עם משקל סביר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בטן תפוחה לבחורה עם משקל סביר
    אניי
    21/01/2009

אני בת 21 שוקלת 48 גובה 153 אני עושה אירובי 3 פעמים בשבוע ואוכלת דברים לא משמינים, ברנפלקס, מוצרי חלב עד 3%, טונה במים, חזה עוף והמון המון המון ירקות, וכל מיני פתית או פריכיות ולחם קל.(ככה בכללי). בזמן האחרון יש לי תופעה מוזרה בבטן היא פשוט נפוחה כמו אישה בהריון, עד לפני כמה חודשים היו לי קצת קוביות בבטן אפילו, אני בדכאון מזה אני מרגישה שמנה ונפוחה ואני לא יכולה לעשות כלום. בשעות הערב היא מתנפחת כפול. אני מוצאת את עצמי בוכה כבר. לפני כחצי שנה היה לי את החיידק הליקובקטר פלורי, טיפלתי והוא עבר, אחרי הטיפול עברתי גסטרוסקופיה וגם יצא תקין. מה לעשות??????????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נפיחות בבטן

פרופ' אלכסנדר פיש
    22/01/2009

נפיחות בבטן יכולה להיות ביטוי של מספר מצבים:
    1) אי סבילות לסוכר החלב (לקטוזה). דבר אשר גורם לכך שאנשים שצורכים חלב ודברי חלב עלולים לסבול מניחות בבטן ,גזים לפעמים עם יציאות מרובות.
    2) יש מאכלים המגבירים יצירת גזים כגון קטניות, קרוב,כרובית , בצל,צנון. גם צריכת תאית וסובין כגון ה ברנפלקס שאת צורכת יכולים להיות סיבה.
    3) בליעת אוויר (הקשור לעיטים למצבי מתח)
    4) תסמונת מעי רגיש בא לידי ביטוי לפעמים בנפיחות בבטן.
    5) סיבות אחרות נדירות מאוד הן גידולים או מיימת.

היית מציע לך –ניסיון קצר (שבוע-שבועיים) להימנע מצריכת חלב ומוצרי חלב. אם זה לא עוזר לנסות להמעיט במאכלים המגבירים יצירת גזים.
    אם התופעה ממשיכה רצוי לבדוק אפשרויות אחרות יחד עם גורם רפואי.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העצב, אבל

אניי
    22/01/2009

אני מהיום מנסה להמנע לחלוטין ממוצרי חלב למרות שזה הכי קשה לי כי על זה כמעט כל התזונה שלי מתבססת ומה שנשאר לי לאכול זה חזה עוף עם ירקות וירקות וירקות. , האם יש תחליף לחלב שאני יכולה לשתות עם הנס קפה לפחות כי זה הכי קשה לי. וגם קבעתי תור לרופא גסטרולוג. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסי להימנע מהברנפלקס תלמה

אורן
    09/11/2010

גם אני חוויתי חוויות דומות לשלך. שבועיים שלוש הסתובבתי
    עם תחושת נפיחות\ כאבי בטן, גזים, תחושה כללית מאוד לא
    נעימה בבטן. איך שהוא "עליתי" על זה שזה התחיל מאז שהתחלתי
    לצרוך ברנפלקס תלמה. הפסקתי עם זה, והכל נעלם.

"פי 3 סובין מכל השאר" הם מתגאים בפרסומת.. נו נו, פי 10 כאבי
    בטן וגועל נפש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו