תוצאות גסטרוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות גסטרוסקופיה
    גליה
    18/03/2009

שלום רב אני בת 44 סובלת שנים רבות מריפלוקס וצרבות. מטופלת מזה כשנתיים באומפרדקס 20 מ"ג ליום. היום עברתי גסטרוסקופיה נמצאו הממצאים הבאים: "נלקחו ביופסיות מ 1- אנטרום הקיבה 2 וושט- אי של ברט בגובה 35 סמ וושט עליון תקין GEL בגובה 35 סמ אי קטן של ברט 3-4 מ"מ ביופסיות בקבוק 2 דלקת קלה ללא אירוזיות בקיבה- ביופסיות בקבוק 1 תרסריון תקין. אני מאוד מודאגת, האם מדובר במצב עם חשש לממאירות או טרום סרטני? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות גסטרוסקופיה

הוספת תגובה

• ליאורה

ד''ר אהוד מלצר
    18/03/2009

האבחנה של בארט מחייבת אישור בביופסיה תחילה. משמעות הממצא הוא שיש צורך במעקב בשל שכיחות יתר קלה של התפתחות סרטן ושט בבארט לעומת מי שאין לו בארט (דגש של קלה, לא להיבהל).
    חכי לתשובת הביופסיה בלי לחץ והמשיכי מעקב כנדרש.
    כל טוב
    דר' מלצר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר מלצר ועוד מספר שאלות

גליה
    19/03/2009

מחקרית, מה הסיכוי שהשינוי הנ"ל, ברט, יהפוך לסרטן ושט? מה הטיפול המקובל על מנת למנוע התמרה מסוג זה? האם קיימת אפשרות לנתח על מנת להרחיק? האם קיים טיפול המבריא את הוושט או שהוא רק מונע החמרה? איפה הכי נכון לטפל בכך? אני אמא לילדים צעירים וחייבת להודות שהמצב פשוט מלחיץ ביותר עבורי. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו