עזרה בפיענוח בדיקה HEL.PYL.NESHIF

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בפיענוח בדיקה HEL.PYL.NESHIF
    אורנית
    18/05/2009

רשום לי -POSITIVE מה זה אומר?

הרופא בזמנו אמר לי שהוא חושב שזה תסמונת המעי הרגיז- לפני שהוא שלח אותי לבדיקה הזו
    ובנוסף הוא הפנה אותי לגסטרולוג.

מה זה אומר? שיש לי משהו בבטן?
    האם בגסטרו יעשו לי עוד בדיקות או שיש לזה טיפול.

התור לגסטרולוג רק בסוף החודש ואני אשמח לדעת מה קורה איתי.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• HP

ד''ר אהוד מלצר
    18/05/2009

תשובות בסדר ששאלת:

-זה אומר שיש לך חיידק בקיבה ששמו הליקבקטר פילורי

-אין קשר בין מעי רגיז לחיידק זה

-זה לא אומר יותר ממה שזה - החיידק קיים אצלך מילדות ואני מניח שתקבלי טיפול נגדו (זה לא דחוף)

-קשה לי לדעת "מה קורה איתך" על סמך שאלותיך

דר' מלצר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

אורנית
    18/05/2009

התופעה שהתלוננתי עליה זה כאבי בטן אחרי אוכל ונפיחות ובנוסף גזים לכל אורך היום בלי קשר לאם אכלתי או לא (ז"א גם בלילה בזמן שינה או בבוקר לפני שאכלתי) בנוסף, בזמן האחרון יש לי בחילות בבקרים.

זה תופעות שנגרמות מהחיידק? איזה טיפול נותנים והאם הטיפול אכן מעלים את התופעות?

אמרו לי לעשות את הבדיקה הזו לפני שאני הולכת לגסטרולוג. האם רופא משפחה יכול לתת לי את התרופות הנדרשות?
    אם יש לי את החיידק מילדות איך זה שלא היו לי בעיות כאלה קודם?
    מעולם לא הייתה לי בעיה כזו ולכן אמרו לי שיכול להיות שזה תסמונת מעי רגיז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורנית

ד''ר אהוד מלצר
    19/05/2009

כאב הבטן יכול להיות קשור במידה ויש לך כיב (אולקוס). שאר הסמפטמים אינם קשורים. רופא המשפחה חכול לתת טיפול.
    החיידק אינו גורם צרות ברוב המקרים וליתים, מסיבה לא ידועה הוא עלול לגרום לכיב.
    הערת לואי: הפורום מנוהל ע"י רופאים בהתנדבות. מילה כמו, שלום, בבקשה ותודה לא מזיקות.
    כל טוב
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליקובקטר

פרופ' אלכסנדר פיש
    19/05/2009

בדיקת נשיםה חיובית לנוכחות הליקובקטר מלמדת על זהון בחיידק זה. מדובר בזהום אשר נפוץ ביותר ממחצית באוכלוסייה בארץ.
    אין הדבר מלמד על כך שהתסמינים נובעים מהליקובקטר.
    כאשר יש תסמינים יש נטייה לטפל בהליקובקטר אך אין בהכרח קשר בין תסמינים לחיידק.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אורנית
    19/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו