תיקון מהודעה קודמת - עזרכם בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיקון מהודעה קודמת - עזרכם בבקשה
    ענת
    09/10/2009

לרופאים שלום,
    קראתי שוב את שרשמתי בהודעתי הקודמת וראיתי כי עשיתי קצת "סלט בנתונים". אני רושמת כאן את הערכים הנכונים ואשמח להתייחסותכם לגבי השינויים שחלו בהם.
    אציין שוב כי מעולם לא הייתי חולה חלילה במחלת הסרטן וכי הבדיקות הקודמות נעשו רק על מנת לשלול מחלות, מאחר וסבלתי מדימומים וגינליים בין וסתיים בעבר. הבדיקה הנוכחית בוצעה עקב דימום רקטלי וחשש של רופא המשפחה שהרגיש תחושת מלאות בבטני ורצה לוודא שלא מדובר בגוש כלשהו.
    אשמח להבין ממה להערכתכם עשוי לנבוע השינוי - במיוחד בסמנים בהם יש קפיצה למעלה.

ca125 - בבדיקה הנוכחית ערך של 16.2 ובבדיקה שנעשתה לפני שנתיים היה ערך של 16.7
    ca 15.3 - בבדיקה הנוכחית הערך היה 8.2 ובבדיקה שנעשתה לפני 3 שנים הערך היה 6 - שינוי למעלה.
    ca 19.9 - בבדיקה הנוכחית הערך הוא 17.2 ובבדיקה שנעשתה לפני 3 שנים - 6.5 - קפיצה מאוד גדולה שאותי קצת מפחידה מאוחר ואינני יודעת ממה היא נובעת.
    cea - בבדיקה נוכחית 0.6 ובבדיקה שנעשתה לפנ י3 שנים הערך היה קטן מ 0.5.

אגב, בבדיקת ca 125 שבוצעה בשנת 2006 הערך היה 4 - אני מניחה ששיטת המדידה אז היתה שונה?

שוב המון תודה,
    מרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקות דם

ד''ר אלן לוי
    10/10/2009

שלום מרי
    הבדיקות האלה-מרקרים לגידולים-בדיקות עזר בלבד,חשובות ,אבל אינם מספיקים כדי לאשר או לשלול אבחנה.
    ה-CEA תקין.הCA 19-9 בגדר הנורמה.ה-CA125 קשור בעיקר עם שחלה,ה- CA 15.3 קשור בעיקר עם שד לכן 2 הבדיקות לא בתחום גסטרו:אני מעביר את שאלתך גם לפורום גניקולוגיה.
    לבירור נוסף של הדימום רקטלי ושל החשד לגוש,אני ממליץ בעיקר :אולטראסונד בטן-בדיקה רופא נשים---ויעוץ רופא גסטרו לביצוע קולונוסקופיה ולשקול CT.
    בהצלחה ורפואה שלמה
    (ותסלחי לי על העברית)
    ד"ר אלן לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אלן לוי - בתגובה לתשובתך

ענת
    11/10/2009

ד"ר אלן לוי היקר,
    תודה רבה על תשובתך! אני מעריכה זאת.
    שאלה נוספת, לגבי - ca19.9 - בבדיקה הנוכחית הערך של הסמן היה 17.2 ובבדיקה שנעשתה לפני 3 שנים הערך היה 6.5 - זה נראה לי כמי שלא מבינה בתחום כמו כמו קפיצה מאוד גדולה בערך.
    האם עליי להיות מוטרדת ממנה?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר אלן לוי
    10/10/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו