בעיות במערכת העיכול זקוק ל...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות במערכת העיכול זקוק ל...
    אמיר
    02/02/2010

שלום רב יש לי בעיות במערכת העיכול מזה כמה חודשים ועשיתי בדיקת צואה, שם הבדיקה הוא: OCCULT BLOOD STOOL שהתוצאה שלה היא: Positive
    ותבחין נשיפה (נראה לי לפילורי, שם הבדיקה הוא: C13 UREA BREATH TEST ) שתוצאותיו הם: 11.25 ואני ראיתי שערכי הנורמה הם: 0-3.5 כמו כן יתר בדיקות הדם יצאו תקינות, כמו כן לפני כ3 שנים עשיתי את הטיפול המשולש ל פילורי
    רציתי לדעת מה המשמעות של התוצאות הללו ומה עליי לעשות?, האם זה אומר שיש לי סרטן במעי הגס או משהו כזה?
    האם אני עכשיו צריך לבצע קולונוסקופיה או גסטרוסקופיה או שניהם ואם כן האם יש מקום בארץ שבו אפשר לעשות הרדמה ושיבצעו את שתי הבדיקות באותו הזמן, כלומר לא לבוא לשתי בדיקות שונות אלא לעשות הרדמה אחת ואת שתי הבדיקות
    בבקשה תענו לי על כל השאלות ותתנו הסבר כלשהו (כמובן שאני אלך לרופא המשפחה שלי אבל הוא יהיה רק ביום שישי הזה ולכן אני פונה בפורום זה)

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דם סמוי

ד''ר יהודית אסולין דיין
    03/02/2010

בדיקת צואה שיצאה חיובית מעלה חשד לדימום שמקורו במעי וההמלצה היא לבצע קולונוסקופיה.
    ב-90% מהמקרים המעי הגס תקין בנוכחות בדיקת צואה לא תקינה.
    ההחלטה האם לבצע גם גסטרוסקופיה תלויה בגילך ובתלונות. אם אתה צעיר מגיל 55 ואין ירידה במשקל וכד' אפשר להסתפק בשלב ראשון בטיפול בהליקובקטר.
    לגבי אפשרות לבצע את שתי הבדיקות- קודם צריכים להחליט האם יש צורך בשתיהן (לא מבצעים בדיקה מיותרת כי "כבר מרדימים"). אם הגסטרואנטרולוג חושב שצריך את שתיהן תתייעץ איתו לגבי האפשרות לבצע אותן יחד.
    ד"ר אסולין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת באותו הנושא

אמיר
    03/02/2010

שכחתי לציין שכואבת לי גם קיבה אז האם יש איזה שהם כדורים שמקלים על הכאב כמו כן הבנתי שלפני בדיקת הקולונוסקופיה יש צורך לשתות איזה נוזל מבחיל ביותר וראיתי איפשהו שיש איזה שיטה או משהו חדש שלא צריך לשתות את זה האם זה נכון ואם כן מה עליי לבקש מהרופא משפחה או מהרופא גסטרו כדי להימנע שמתיית הנוזל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם סמוי

ד''ר יהודית אסולין דיין
    03/02/2010

לא כל דבר אתה צריך לבקש. תן קרדיט. גסטרואנטרולוג יודע בדיוק איזה חומרים יש ואם אפשרי לתת חומר יותר נסבל הוא יעשה כן. כנ"ל לגבי כאבים בקיבה.
    ד"ר אסולין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו