חשד לפנקראטיטיס כרונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד לפנקראטיטיס כרונית
    יעלה
    26/02/2010

שלום רב. אני בת 44. אחרי 8 ניתוח בטן שהתחילו בניתוח למעקף קיבה (הייתי אחת הראשונות בארץ והכי צעירה שעברה את זה, בשנת 1983 !!!). במשך השנים סבלתי מכאבי בטן קשים ולאחר אבחונים פסיכיאטריים שמצאו אותי בריאה לחלוטין בנפשי, טופלתי במורפיום בין ניתוח לניתוח. עברתי כריתת כיס מרה בשל אבנים. כריתת אפנדיקב מזוהם בגודל של 18cm שהיה דבוק לכבד. כריתות חלקיותמ של מעי דק שהתכווץ רטרוגרדית ולבסוף עברתי כריתה של הקיבה שהיתה בגודל של 3.5 ליטר והיתה מלאה במרה טהורה. בניתוח הזה, שנערך בארה"ב, עלו על כך שבניתוח ה-1 עשו לי בטעות כריתת וואגוס מלאה!!! בנוסף לכריתת הקיבה, עקפו לי גם את התרסריון וכ-50cm מהמעי הדק.
    מע' העיכול שלי היום היא בצורתך Y. הוושט מחוברת לאמצע המעי הדק ובקצה השני יש את התרסריון וחלק מהמעי הדק המשותקים.
    במשך 10 שנים טופלתי ע"י אחד מטובי רופאי הכאב בארץ, שטיפל בי עם מורפיום במינון גבוה (גם בשל כאבים קשים וגם בשל בעיות ספיגה קשות שגרמו שרק חלק מהמורפיום יספג).
    בשנה האחרונה חלה החמרה במצבי הבריאותי והתזונתי וזה הגיע למצב שקיבלתי TPN חלקי בבית, במשך חודשיים ואח"כ אושפזתי וקיבלתי TPN מלא, במשך 3 חודשים.
    ההחמרה במצבי מתבטאת בעיקר בשלשולים רבים, מסריחים ברמות על ומשום מה, השלשול נדבק לדופן האסלה וקשה לנקותו. בנוסף יש לי מידי פעם מלנות וההמוגלובין האחרון היה 7.8mg.
    לגבי תזונה, כל דבר שאני מכניסה לפי, גורר כאבי בטן קשים ולכן אני חיה בעיקר על גלידות ושוקולד בנוסף לתרופות הנרקוטיות אותן אני מקבלת באופן קבוע.
    בבדיקת MRCP שנערכה לפני מס' חודשים, נמצאה הרחבה של 16mm בדרכי המרה התוך והחוץ כבדיות עם היצרות באיזור הפפילה של הלבלב.
    בשל כל הניתוחים שעברתי, אי אפשר לעשות לי ERCP והרופאים מפחדים לעשות לי PTC.
    שאלותי הן - האם הסימפטומים מתאימים לפנקראטיטיס כרונית ואם כן מה הטיפול השמרני לכך?
    האם יש סיכוי שהרחבת האיזור המוצר בדרכי המרה, דרך PTC תקל על כאבי הקשים ואוכל להוריד את מינוני הנרקוטיקה?
    ולבסוף - אם יש לכם המלצות על רופא/ים באזור י"ם שיכולים לעזור לי???
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד לפנקראטיטיס כרונית

הוספת תגובה

• פנקריאטיטיס

ד''ר יהודית אסולין דיין
    28/02/2010

מהלך המחלה שלך כל כך מורכב שלא ניתן להתייחס עליו מעל גבי הפורום.
    צריך לקחת חשבון מעבר לכל מה שאת מתארת שחלק מכאבי הבטן קשורים בשימוש בנרקוטיקה עצמה (מחמירה את הכאב במקום להקל) וכדאי להיוועץ ברופא המתמצא בתחום ולעבור תהליך של גמילה.
    אני מנועה מלהמליץ על רופאים במסגרת הפורום.
    ד"ר אסולין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו