GERD 23 שנה ושום טיפול לא עוזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• GERD 23 שנה ושום טיפול לא עוזר
    סלי
    14/07/2010

אני סובלת שנים רבות מדלקת בוושט כתוצאה מריפלוקס. לפני כ-10 שנים, כשלא עזרו התרופות (קונטרולוק וכו') בוצע ניתוח פונדופליקציה ע"ש ניסן, ולאחר ההחלמה ההרגשה היתה טובה מאוד. אחרי שנה וחצי הפונדופליקציה התפרקה (על פי הכאבים שחזרו ועוד גסטרוסקופיה שאימתה זאת)ומאז ועד היום אני נוטלת ארסנל של לנטון מדי בוקר ופאמוטידין בערב, לפעמים הופכת את הסדר בעצת הרופאה - אבל שום דבר לא מועיל. לא אוכלת חריף או חמוץ או מטוגן, ישנה כשהראש מורם 45 מעלות. הכאב חזק בעיקר בשכיבה ובישיבה, פחות בעמידה, וההרגשה הכללית היא שיש בצקת שם.
    שאלתי כמובן היא מה לדעתכם ניתן לעשות? הרופאה רק מחליפה לי תרופות אבל אלה לא עוזרות ולא משנות דבר. חוששת מוושט ע"ש בארט, או לחלופין, אולי יש בכלל ממצא אחר? איזה בדיקות עלי לעשות? אני בת 63 ונוטלת מלבד הכדורים שציינתי גם ואזודיפ לאיזון לחץ דם, סימבסטטין, והפסקתי מיקרופירין בתקווה שהמצב ישתפר - אבל הוא לא, קולוטל על פי הצורך, תוסף סידן + ויטמין D ומולטי ויטמין משום שאינני אוכלת לצערי ירקות ופירות בגלל המצב. ממש בלתי נסבל.
    ברקע: מעי רגיש, וב-3 קולונוסקופיות הוצאו פוליפים מסוג אדנומ, COPD קל ולא מעזנת כמה שנים. תודה מראש על כל עצה שתביא לסיום הסיוט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה ארוכה

ד''ר רם דיקמן
    15/07/2010

שאלתך ארוכה מאד, ארוכה מדי, נסחי את השאלה בקצרה ואשמח לסייע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם המחלה "ארוכת" שנים.

סלי
    15/07/2010

במקרה שלי, אם היית בכל זאת משתדל לקרוא את שאלתי - יש חשיבות רבה לפרטים.
    חבל מאוד שיש רופאים ששוכחים שמאחורי כל איבר יש גם בן אדם, ומי שחושב שניתן לשאול באופן לאקוני כדי לענות באופן "לקסיקוני" - ראוי לדעתי שלא יגיב בפורום, תהיה מומחיותו אשר תהיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלה ארוכה

ד''ר רם דיקמן
    18/07/2010

נסחי את השאלה שוב, הדגישי במשפטים ספורים מהן התלונות העיקריות ונסי להיות יותר חיובית בפעם הבאה, אענה ברצון רב, כפי שאת ניסחת בפעם הראשונה אנו הולך לאיבוד. תודה על ההבנה ולהשתמע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו