אזופגיטיס כרוני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אזופגיטיס כרוני
    נטע
    28/09/2010

בת 60.
    אני סובלת שנים מ- GERD. ארבע גסטרוסקופיות במרווחים של כשנה וחצי (לא מבינה למה כל כך הרבה) איששו זאת. ניתוח פונדופליקציה ע"ש ניסן לפני 9 שנים הקל למשך תקופה של כשנתיים והכל חזר. כל התרופות, כולל מקבוצת PPI (לנטון, נקסיום, אומפרדקס) לא מועילות - אפילו לא פעמיים ביום. הללו נלקחו על פי ההוראות במדוייק. יש לי תחושה שבלעדיהן יש אפילו הקלה. אני לא סובלת מסטרס או מדכאון וגם לא מהחברים שלהם.
    לאחרונה בוצע שיקוף בריום ועפ"י הרנטגנולוגית אין בעיות חריגות, למעט ריפלוקס לא משמעותי.
    הגסטרואנטרולוגית שולחת לבצע מנומטריה ובדיקת PH וכאן שאלתי: מה אוכל או הרופאה תוכל לעשות עם תוצאות הבדיקות הללו שעוד לא נעשה? האם אפשר לוותר על התענוג?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אזופגיטיס כרוני

הוספת תגובה

• GERD

ד''ר יהודית אסולין דיין
    29/09/2010

האם בגסטרוסקופיות היתה עדות לאזופגיטיס?
    אם כן הטיפול גם לאחר הבירור יהיה זהה לזה שלפניו. אפשר להוסיף מוטיליום לפני כל ארוחה (בהנחה שלא ניסית אותו) ולהוסיף קונטרולוק במינון 40 מ"ג פעמיים ביום. אם ניסית הכל- אין תרופות אחרות למיטב ידיעתי. כמובן קיימת אופציה של ניתוח חוזר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - אנסה

נטע
    30/09/2010

אנסה את המוטיליום באמת.
    וכן, בכל אחת מ-4 הגסטרוסקופיות היתה עדות לאזופגיטיס בדרגות 1-2, כאשר בראשונה היה אף חשש לבארט שהופרך בפתולוגיה.
    אין לי קושי בבליעה, למרות שבשכיבה מרגישה מעין חסימה קרובה לספינקטר העליון (לוע-וושט). תחושת צריבה קיימת, אבל לא עולה למעלה מהוושט.
    ניסיתי שילוב של פאמוטידין (גסטרו) - לא ממש הועיל.
    הדבר היחיד שלפעמים עוזר הוא דווקא לוכסניות מציצה של מאלוקס. לפעמים ה"פשוט" גובר על ה"מתוחכם"... :) יתכן שיהיה עלי לשקול באמת חזרה על הניתוח.
    תודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו