מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחנה לא חד משמעיתבב31/10/2010
אני בחורה בת 25, לפני כשבוע וחצי עשו לי קולנסקופיה , לאחר שהות בביה"ח,
עקב חום וכאבי בטן מטורפים בצידה הימני של הבטן, ב CT ומצאו עיבוי ניכר בדופן האנטרום של הקיבה, עיבוי דופן הצקום, קולון עולה, רוחבי ויורד. הרופא בביה"ח טען שזו דלקת במעי הגס שלדעתו היא חד פעמית, מנה של אנטיביוטיקה וזה יעלם לבד. לאחר ביקור אצל גאסטרו עשיתי בדיקות דם כולל לאבחון צליאק קוליטיס ווקרוהן וכולם היו בגדר הנורמה או שלילים. בכל זאת נעשה לי קולונסקופיה וגסטרוקופיה, כהבדיקות הסתימו והרופאה אמרה שהיו אפטות מרובות באזורים ניכרים מהרקטום עד לצקום וגם בקולון לצד רירית תקינה בין אפטות. היא אמרה כי זו תמונה חשודה לקרוהן, ולקחה ביופסיות לאשר את אבחנתה.
הביופסיה להפתעת הרופא משפחה הייתה תקינה, ועכשיו אין אבחנה חד משמעית.
אני כרגע על אסאקול 800 מ"ג פעמים ביום, ועדיין לא מרגישה 100%, הבטן עדיין כואבת מידי פעם.
אני נורא מבולבלת , ומתוסכלת. כל אחד אומר משהו אחר.
האם זה עדיין יכול להיות קרון, למרות שזה לא אומת בביופסיה או בבדיקות דם?
האם ישנם אבחנות נוספות?
יש לציין שזה לא הפעם הראשונה שאושפזתי, בארבע שנים האחרונות, לפחות פעמיים חטפתי מקרים קשים של גאסטרו (שילושולים והקאות - עד רמה של התיבשות קטלנית)
אני לא יודעת מה לעשות, ואילו עוד בדיקות עלי לעבור, לגלות מדוע נוצרו לי אפטות מרובות בבטן?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה לא חד משמעית - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין03/11/2010מחלה זיהומית במעי הרבה יותר שכיחה מקרון ולכן עדיין רוב הסיכויים שזה מה שזה היה. בנוסף אפטות במעי יכולות להיות משניות להכנה. אם כל המעי היה עם אפטות ומדובר בקרון התשובה הפתולוגית היתה אמורה לתמוך באבחנה זו, והתשובה הפתולוגית תקינה לדבריי. על אף שאת רוצה אבחנה ברורה לא תמיד הדברים ברורים וחותכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)